Editia a II‑a revazuta si adaugita„Cartea este o sinteza a dezbaterilor pe tema dezinformarii si manipularii, dublata de analize de caz si de o suma de tehnici de identificare a Fake news. care le pot servi deopotriva utilizatorilor obisnuiti de internet si fact-checker-ilor profesionisti in activitatile lor de identificare a dezinformarilor din spatiul public.” (Bogdan Oprea) .
Lucrarea cuprinde, astfel, 78 de instrumente, plugin-uri, extensii, add-on-uri, platforme etc.
Poate cea mai importanta contributie a noii editii este actualizarea resurselor online de verificare a informatiilor, texte, fotografii, videoclipuri, website-uri, si de media literacy.
Ea aduce o actualizare a capitolelor teoretice, adaugand conceptualizari si abordari de ultima ora pentru principalele notiuni din sfera dezinformarii, manipularii si propagandei, dar si cu privire la evolutia acestui fenomen, a obiceiurilor de consum mass-media si media sociale si alte date relevante pentru buna intelegere a tematicii.
Studiile de caz dezvaluie complexitatea acestor fenomene si ofera baza pentru prezentarea unor strategii de «aparare» si a unor tehnici de «detectare», cu aplicatie indeosebi in social media.” (Mihai Coman)„Editia de fata, revazuta si adaugita, a luat nastere ca urmare a deschiderii cu care a fost primita de public prima editie.
In plus, cartea prezinta mai multe modele de interpretare a fenomenelor din zona cercetata (modelul «Lund», modelul «Pennsylvania» etc.): analiza acestora este detaliata, cu accent pe aplicarea lor in cercetarea formelor diverse ale dezinformarii.
Ea se impune prin efortul de a face ordine intr-o jungla a textelor referitoare la Fake news, la dezinformare si la formele de influentare a publicurilor (persuasiune, propaganda, manipulare etc.), scotand in evidenta liniile de forta ale discutiilor si controverselor.
Editia a II‑a revazuta si adaugita„Cartea este o sinteza a dezbaterilor pe tema dezinformarii si manipularii, dublata de analize de caz si de o suma de tehnici de identificare a Fake news