Fascinatia sangelui.
Reactia traita l-a determinat pe autor sa inceapa cercetarea pe care o conduce in aceasta carte - investigarea fascinatiei noastre fata de sange, fluidul cel mai vital..
Ceea ce l-a impresionat atat de puternic atunci nu a fost animalul, ci sangele care picura usor din gura acestuia.
In timpul tineretii, Jan Verplaetse a vazut un iepure jupuit si eviscerat, suspendat intr-un carlig pentru carne.
Este autorul lucrarii Localizing the Moral Sense (2009) si coeditor al lucrarii The Moral Brain (2009).
Klinger , editor al New Annotated Dracula Jan Verplaetse este profesor asociat de filosofie morala la Universitatea din Ghent, Belgia.
O recomand cu caldura! - Leslie S.
Sangele - fara de care murim - a fascinat umanitatea de milenii, iar cartea remarcabila a lui Jan Verplaetse ii exploreaza atat aspectele fizice, cat si cele metafizice, de-a lungul istoriei si literaturii. - Raymond Corbey, Profesor de filosofie a stiintei si antropologie la Universitatea din Leiden Sangele este viata rosteste nebunul Renfield in Dracula de Bram Stoker, parodiind fraza biblica.
Atat riguroasa, cat si extrem de creativa, cartea ii va lasa pe multi cititori muti de uimire.
Invartindu-se in jurul unui trecut intunecat, plin de mister, Fascinatia sangelui intra taios intr-o modernitate culturala ce ridica in slavi ratiunea si stiinta.
Meditatia cumpanita a lui Verplaetse asupra a ceea ce inseamna sa fii uman este o cercetare intima a aspectelor mai intunecate ale vietii si naturii umane, presarata cu tensiuni intre agonie si extaz, ratiune si pasiune, dorinta si dezgust. - Jpnathan Maberry, cel mai bine vandut scriitor conform "
New York Times", autor al V-Wars si Rage Reflectiile tulburatoare ale unui filosof nelinistit asupra reactiilor fata de sange, in practici umane divergente precum vanatoarea, abatorul, rutinele medicale si violenta sacrificiu!lui.
O lucrare maiestrita a lui Jan Verplaetse, care nu trebuie ratata.
Fascinatia sangelui este o carte absolut seducatoare, care ne sondeaza adancimile si ne captiveaza fara sa ne dam seama.
In cadrul textului sau provocator si bine documentat, Verplaetse ne poarta din Antichitate si pana in prezent, de la magie la psihologie experimentala, de la filosofie la religie si descoperiri stiintifice, pentru a demonstra de ce sangele ne repugna in aceeasi masura in care ne si atrage.
Istoria intunecata a unui fluid vital Fascinatia sangelui ne arata cum, de-a lungul istoriei, sangele a avut puterea de a ne captiva.
Fascinatia sangelui