Fasolea Mung este un fel de soi de Fasole mica si verde din aceeasi familie ca si mazarea si lintea, fiind o sursa bogata de proteine, fibre, antioxidanti si fitnutrienti.
Desi in unele parti ale lumii este mai putin populara decat alte variante de leguminoase, cum ar fi nautul si fasolea neagra, fasolea Mung are beneficii asupra sanatatii noastre.fasolea Mung are un continum bogat in nutrienti precum: mangan, potasiu, magneziu, folat, cupru, zinc si diverse vitamine Bconstituie un aliment consistent, fiind bogat in proteine, amidon rezistent si fibre alimentarefasolea Mung se poate gasi sub forma de pudra uscata, boabe, despicata, taitei din fasole, si sub forma de boabe incoltite (ca cele folosite de regula in sandwich si salate)boabe lor uscate se pot consuma crude, gatite (intregi sau despicate), fermentate, sau macinate sub forma de faina.
Datorita densitatii sale nutritie crecute, este considerata utila in protejarea impotriva unor boli cronice, asociate cu varsta, printre care bolile cardiovasculare, diabet, cancer si obezitate..
Fasolea Mung este un fel de soi de Fasole mica si verde din aceeasi familie ca si mazarea si lintea, fiind o sursa bogata de proteine, fibre, antioxidanti si fitnutrienti