Cumpara de la noriel.ro

Fata cu Leica, Helena Janeczek - ART


Fata cu Leica, Helena Janeczek
29.99 Lei

Disponibil

(07-07-2024)
Cumpara de la noriel.ro

Produs vandut de noriel.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara fata cu leica art de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru fata cu leica art

1 august 1937.
Numar pagini: 424Dimensiuni: 21 x 14 cmTip coperta: NecartonataAutor: Helena Janeczek.
Romanul e centrat pe figura Gerdei Taro, fotograf, ucisa in Spania in 1937, dar, in atmosfera mediilor antifasciste din Gemania anilor ‘20-’30 si a emigratiei evreilor germani si nu numai din Parisul anilor ‘30, face si citeva portrete remarcabile ale prietenilor ei, printre care fotografii Robert Capa (mort in Indochina, in 1954) si Fred Stein (autor, printre altele, al unui celebru portret al lui Einstein, in 1946).
Gerda Taro si-a gasit sfarsitul tragic la doar 26 de ani, dar prin subtilitatea si maiestria literara a Helenei Janeczek ramane pana in ziua de azi un model feminin surprinzator prin eleganta si nonconformism.
In Fata cu Leica, Helena Janeczek a ales sa spuna povestea personajului sau prin prisma a trei martori, care au impartit cu Taro aceeasi viata si aceleasi pasiuni: Willy Chardack, student la medicina, Ruth Cerf, prietena ei cea mai apropiata si jurnalista, si Georg Kuritzkes, activist zelos, inscris in Brigazile Internationale din Spania.
Fotografiile realizate de acestia in Spania devastate de razboi constituie materialul celebrei „valise mexicane” – peste 4000 de negative disparute in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si redescoperite abia in 2007.
Tot la Paris l-a intalnit pe André
Friedmann, pentru care avea sa inventeze pseudonimul Robert Capa.
Nationalitatea germana a Gerdei, desigur, nu-i spala pacatul de a avea origini israelite.
Robert Capa –  cel care o invatase sa foloseasca un aparat Leica si alaturi de care plecase in Spania sa documenteze Razboiul civil – este in fruntea procesiunii.
Gerta Pohorylle – sub numele sau adevarat – fusese arestata in 1933 pentru activitatile antinaziste si se exilase la Paris, unde intalnise alti tineri „instrainati”, care asemenea ei, luptau pentru a-si gasi locul intr-o lume a carei atitudine ostila impotriva evreilor era din ce in ce mai pregnanta.
Este ziua de nastere si, totodata, procesiunea de inmormantare a Gerdei Taro, prima femeie fotograf ucisa pe front.
Parisul e plin de steaguri rosii. 1 august 1937


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse