Descriere YEO:
Pe YEO găsești Fetele Monedei - Dorel Dumitru de la Dorel Dumitru Chiritescu, în categoria Afaceri Economie.
Indiferent de nevoile tale, Fetele Monedei - Dorel Dumitru Chiritescu din categoria Afaceri Economie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 67.43 Lei
Caracteristicile produsului Fetele Monedei - Dorel Dumitru
- Brand: Dorel Dumitru Chiritescu
- Categoria: Afaceri Economie
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Fetele Monedei - Dorel Dumitru Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Fetele Monedei - Dorel Dumitru de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Din Cuprins: ◊ Inceputurile. Schimbul preeconomic ◊ Trocul ◊ A treia marfa. Aparitia banilor ◊ Moneda metalica ◊ Moneda din hartie ◊ Transformarea pietrei in paine ◊ Crizele monedei din hartie ◊ Inflatia monedei din hartie ◊ Banii in socialism Lucrarea de fata reprezinta o abordare profund originala asupra istoriei, teoriei si formelor de existenta a monedei. Punctul de vedere este unul de sorginte conservatoare, bazat pe existenta unei ordini naturale a devenirii umane si economice. Banul se afla in centrul constructiei sociale, fiind un instrument de lucru al omului in evolutia sa. Am pus in evidenta credinta noastra in existenta unui darwinism social, adica a unei deveniri naturale a omului si societatii umane. In acelasi timp, lucrarea face distinctii (obligatorii in teoria si practica economica) intre diferitele instrumente monetare, incepand cu moneda \'dar\', pana la formele lor moderne. Pe parcursul lucrarii este abordata si problematica crizelor pe care moneda le declanseaza in economie sau pe care economia le produce fara \'amestecul\' monedei, incepand cu crizele monedei metalice si terminand cu criza economica din anul 2008. Am acordat un capitol aparte inflatiei ca fenomen, ca dezechilibru, considerand ca – prin intelegerea modului de manifestare a inflatiei – putem intelege mai bine insusi modul de functionare a economiei in ansamblu.