La mosia din Collagu, solul este compus din lut, gresie si marna si a fost originar prin ridicarea fundului marii preistorice.
Versatil fiind se potriveste perfect si alaturi de sushi sau bucataria fusion..
Fidora Prosecco Valdobbiadene este foarte versatil ceea ce il face sa se potriveasca cu o gama larga de mancaruri, reusind sa combine personalitatea sa eleganta cu cea a ingredientelor.
Culoare: Galben pai deschisMiros: Arome bogate de mar si pere crocante completate cu nuante de citrice si flori albeGust: Direct, mineral si foarte proaspatTemperatura de servire: 6 - 8 ° CAsocieri gastronomice: Se poate servi alaturi de un apritive pe baza de peste sau legume, langa preparate pe baza de paste sau orez, fructe de mare, peste la cuptor, dar sip e parcursul unei mese complete.
Toate vinurile si spumante produse de Crama Fidora au certificate ecologice si vegane, in conformitate cu standardele UE si NOP pentru productia de vin ecologic.
Sturgurii sunt fermentati de doua ori, astfel prima fermentare are loc dupa presarea lor, iar pentru a doua fermentare, care dureaza cel putin 8 saptamani folosesc metoda Charmat si are loc o data ce vinul a fost stabilizat.
Aici clima e proaspata si cu variatii bune a temperaturii, toate acestea ajutand Prosecco-ul Superiore sa fie plin de viata cu arome elegante si fin.
La mosia din Collagu, solul este compus din lut, gresie si marna si a fost originar prin ridicarea fundului marii preistorice