Cumpara de la librariasophia.ro

Filosofia nuanțelor - Diana Press


Filosofia nuanțelor
35 Lei

Disponibil

(08-11-2024)
Cumpara de la librariasophia.ro

Produs vandut de librariasophia.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara filosofia nuanțelor diana press de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru filosofia nuanțelor diana press

Textul respectiv, intitulat Filozofia nuanţelor, este scris sub forma unui eseu-manifest şi constituie o demonstraţie reflexivă, "din mers" al acestui mod de filozofare.
Situl Filozofia Nuanţelor este editat de un grup de cercetători independenţi interesaţi de evidenţierea şi dezvoltarea tuturor a.
Temele discutate de Petre Ţuţea sunt dificile, iar stilul său laconic, reflexiv, şi extrem de precis presupune, pe lângă familiaritatea cititorului cu cultura română şi universală o pregătire filozofică substanţială, foarte multă atenţie şi sensibilitate la nuanţe.
Textele sale oferă un spectru rafinat de noţiuni semnificative, cu rezonanţe în vocabularul curent al filozofiei româneşti şi europene. (...continuare ) În pofida clişeurilor curente, Ţuţea este un scriitor pe cât de neobişnuit, pe atât de important, deoarece a inventat trei genuri literar-filozofice (Filozofia nuanţelor, Teatrul seminar, Reflecţiile teologale) şi instrumentele conceptuale corespunzătoare (gust şi nuanţă, mască, primire şi gîndire teologală...).
Petre Ţuţea este în primul rând un filozof care critică explicit toate ideologiile, şi o personalitate exemplară, care a reuşit să valorifice experienţa de viaţă şi suferinţa.
Internetul oferă acces aproape instantaneu la tot felul de materiale şi opinii, care trebuie evaluate şi cercetate cu atenţie, dintr-o perspectivă corespunzătoare.
Altă problemă pe care o vom examina într-o oarecare măsură pe parcursul dezvoltării sitului este abuzul şi exploatarea personalităţii lui Ţuţea în alte scopuri, în speţă cele politico-ideologice sau cele comerciale şi senzaţionale – cu ocazia publicării unor înregistrări neautorizate, prin diverse provocări (prezentând informaţii false sau tendenţioase), citate scoase din context, transcrieri şi texte editate cu brutalitate, anacronisme, neînţelegeri, confuzii mai mult sau mai puţin intenţionate, erori de interpretare ş.a.m.d.
A sosit timpul unei reevaluări, iar materialele pe care le oferim sunt menite să pornească o dezbatere serioasă în legătură cu proiectele şi realizările lui Ţuţea.
Unul dintre scopurile principale ale acestui sit este depăşirea superficialitatăţii criticilor care perpetuează comod aprecierile penibile ale comentatorilor neavizaţi, cum ar fi cei care confundă socratismul cu oralitatea.
Recepţia critică a fost de asemenea necorespunzătoare şi pe alocuri neaşteptat de ostilă, în pofida entuziasmului extraordinar generat de prezenţa filozofului.
Cu puţine excepţii, volumele publicate până la data înfiinţării sitului (iulie 2006) a nu au apărut în condiţiile pe care le merită o personalitate majoră.
Vom încerca să prezentăm aşa cum se cuvine viaţa şi opera marelui gânditor. mască, primire) merg într-o direcţie asemănătoare, de reevaluare a atitudinilor subiective, individuale, vitale, pentru a evita individualismul sofistic dar şi epuizarea tipică formelor generale, obiective, îngheţate, lipsite de conţinut "Un geniu, dacă a existat vreodată unul" - Emil Cioran despre Petre Ţuţea, în Mărturisiri şi anateme Aceste pagini sunt dedicate legendarului filozof Petre Ţuţea.
Conceptele din cadrul "genurilor" elaborate mai târziu (e.g. În cadrul dezvoltării culturii române, Filozofia nuanţelor a fost influenţată de tendinţele vitalist-trăiriste iniţiate de Vasile Pârvan. În tratamentul său laconic, Ţuţea propune o nouă abordare, mai degrabă procesualistă a problemelor filozofice.
Filozofia nuanţelor constituie nucleul teoretic al întregii dezvoltări literar-filozofice pe care Petre Ţuţea s-a străduit să o realizeze începând cu perioada de relativă deschidere culturală, de la sfârşitul anilor \'60.
Autorul a adăugat în anii \'80 o Notă la Filozofia nuanţelor, cu câteva precizări din punctul de vedere al turnurii teologale. Ţuţea a practicat tot timpul, cu intensităţi diferite, un mod de gândire nuanţat, despre care este vorba explicit în textul de referinţă.
Textul respectiv, intitulat Filozofia nuanţelor, este scris sub forma unui eseu-manifest şi constituie o demonstraţie reflexivă, "din mers" al acestui mod de filozofare


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.

Recomandate

logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse