Daca v-au placut cartile de biologie ale lui Jared Diamond si cele de cosmologie ale lui Stephen Hawking, veti indragi Fizica vietii. - Adrian Beja.
Pentru a inlesni aceasta curgere particulara a cunoasterii am scris cartea de fata.
Am subliniat acest lucru de fiecare data cand am citat spusele celor din trecut.
Cartea lui Adrian Bejan e un tur de forta intelectual.
Acum e randul filozofilor stiintei, istoricilor stiintei, scriitorilor si artistilor, cei care vad imaginea de ansamblu, sa explice publicului ce inseamna ideea de -viata si evolutie ca fizica-, de ce e utila, de cat timp curge si de unde a izvorat.
Legea constructala are consecinte importante deopotriva in plan practic (dezvoltarea economica si urbana, aprovizionarea cu apa si combustibil, tehnologie, societate, politica) si in plan teoretic, prin gradul ei inalt de generalitate.
Din aceasta perspectiva, Evolutia devine un fenomen mult mai vast decat ne lasa sa intelegem doar studiul biologiei.
In explicatiile sale, accentul cade pe libertatea de miscare si transformare, pe configuratiile de curgere ale diferitelor sisteme si modificarile lor, pe tendinte naturale prezente atat in lumea vie, cat si in cea nevie. - Jeffery Deaver, New York TimesCe anume au in comun fenomene cum sunt Evolutia vietii, a tehnologiei, a bazinelor riverane, a oraselor, a culturii sau a sporturilor? In ultima instanta, care e legatura profunda dintre dinamica domeniului insufletit si cea a domeniului neinsufletit? La aceste intrebari raspunde profesorul Adrian Bejan de la Universitatea Duke, pornind de la concepte din Fizica si bazan-du-se pe legea constructala, pe care a impus-o atentiei comunitatii stiintifice.
Daca v-au placut cartile de biologie ale lui Jared Diamond si cele de cosmologie ale lui Stephen Hawking, veti indragi Fizica vietii