Frunzele de DAFIN erau una din plantele cele mai iubite in Grecia Antica pentru mireasma intensa si delicata a frunzelor sale.
Are efect pozitiv pe intreg traiectul gastro-intestinal, precum si in sistemul respirator.
Din frunze de DAFIN se stoarce si uleiul din el, care are efect calmant pentru piele..
A fost introdus in alimentatie pentru a creste puterea de digestie.
Aroma frunzelor de DAFIN se dezvolta foarte lent in mancaruri, de aceea cu cat frunzele de DAFIN sunt fierte mai mult in mancare cu atat este mai mare aportul de aroma.
Se foloseste pentru a aroma orezul, mancarurile pe baza de legume, fripturi, ciorbe, poate fi adaugat in supe sau in borcanele cu muraturi.
Este un arbust mereu verde cu frunze usor ondulate pe margini, care se usuca si se folosesc pe post de condiment in diferite retete, in bucatariile clasice sau contemporane.
Frunzele de DAFIN erau una din plantele cele mai iubite in Grecia Antica pentru mireasma intensa si delicata a frunzelor sale