Conform legendei, reteta acestui Lichior isi are originea in Nordul Italiei, in zona Piemont.
Cu o textura bogata, o aroma pronuntata dar delicata de aluna, cu note de vanilie si ciocolata neagra, Frangelico este catifelat, cu un finish lung. .
Alunele aromate Tonda Gentile din regiunea italiana Piemont sunt combinate cu distilat de cafea, cacao, vanilie si extracte, lasate la infuzat pentru o perioada de 6-8 saptamani, pentru a crea un Lichior dulce, dar echilibrat, care poate fi savurat in orice anotimp si in orice seara.
Bogatia lui Frangelico isi are radacinile in originile sale.
Priceperea lor in arta distilarii si mai ales arta lor de a imbina alunele salbatice cu alte ingrediente pretioase, au dus la crearea de retete ca cea care sta la baza lichiorului Frangelico de azi. 
Frangelico invaluie simturile, oferind o experienta racoritoare si aromata, data de dulceata gustului si de netezimea texturii.
Aici, cu mai bine de 300 de ani in urma, calugarii crestini foloseau alunele pentru a crea licori alese.
Conform legendei, reteta acestui Lichior isi are originea in Nordul Italiei, in zona Piemont