Franz Joseph si Sisi.
Numar pagini: 472Dimensiuni: 15 x 22.5 cmTip coperta: NecartonataAn aparitie: 2020Autor: Jean Des Cars.
Istoric reputat si autor prolific, el si-a creat un nume ca pasionat cronicar al marilor case dinastice europene si al destinelor celor mai ilustri reprezentanti ai acestora.
Printre lucrarile sale cele mai cunoscute, aparute si in limba romana la Editura Trei, se numara Sceptrul si sangele, Saga dinastiei de Habsburg, Saga dinastiei de Windsor, Saga favoritelor si Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun.
Nascut la Paris in 1943, Jean des Cars ( pe numele intreg, Jean Marie de Pérusse des Cars ) este un scriitor si jurnalist francez, colaborator la Paris Match, Figaro Magazine si Jours de France.
Jean des Cars, cu inconfundabilul sau talent narativ, ne dezvaluie culisele relatiei dintre un barbat al datoriei si o femeie rebela.
Au format un cuplu atipic, de o cutezanta insolita.
O moarte care a bulversat popoarele si a sfasiat sufletul sotului ei, ramas neconsolat si resemnat pana la propriul sfarsit.
Mitul " ultimului monarh de scoala veche ", omul indragostit definitiv de spectaculoasa razvratita a curtii, sotia lui fugara, asasinata de un anarhist.
Cum a fost viata lor publica, dar cea privata? Cum functiona oare aceasta monarhie conjugala, dubla si ea? In ce domenii au fost ei oare de acord? Stiau ei oare adevarul despre moartea la Mayerling a unicului lor fiu si mostenitor? Si, apoi, aceasta simpla intrebare, care ar putea lamuri atatea nedumeriri: oare s-au iubit cu adevarat, chiar daca n-au fost fericiti? De la mariaj la coabitare, de la crize la intelegere cordiala, de la speranta la disperare, de la amuzament la agasare, de la exasperare la furie, aceasta biografie incrucisata isi propune sa redea destinul exceptional a doua capete incoronate, ridicate la rangul de mit inca din timpul vietii lor.
Prezenta lucrare, consolidata printr-o noua abordare documentara, isi propune sa relateze viata acestui cuplu inedit.
Au fost uniti la bine si la rau, avand parte impreuna de cateva bucurii si de nenumarate tragedii personale si politice, toate ancorate in memoria europeana ca preludii ale sfarsitului unei lumi, acea lume de dinaintea anului 1914, „ lumea de ieri ", cum avea sa scrie Stefan Zweig.
Vor ramane pentru eternitate un cuplu legendar, printre cele mai admirate din toate timpurile.
Franz Joseph si Sisi