Full Spectrum Scortisoara, 180cps - Swanson Scorțișoara reduce cantitatea de lipide, o veste bună pentru toți cei ce se află la cură de slăbire.
Ingrediente: Scorti.
Efecte : reduce nivelul acidului uric, reduce colesterolul, reduce glicemia, acțiune antioxidantă, acțiune antimicrobiana și antiseptică, acțiune antiinflamatorie, acțiune anticoagulantă, îmbunătățește digestia, îmbunătățește circulația sanguină, elimină oboseala fizică şi intelectuală, îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive. Încurajați de rezultatele acestor studii, cercetătorii vor să extindă tratamentul natural cu scorțișoară și asupra bolilor cognitiv degenerative sau asupra celor ce suferă de anxietate.
Participanții au fost expuși la niciun miros, miros de mentă, iasomie și scorțișoară, iar cei din urmă au înregistrat efecte pozitive semnificative asupra funcției cerebrale.
Doar mirosind acest minunat condiment, activitatea cerebrală este mult stimulată! *Mai mulți participanți la un studiu au înregistrat scoruri foarte bune cu privire la sarcinile legate de atenție, memorie sau viteza vizual-motorie după ce au mirosit scorțișoara.
Stimulent pentru creier, slăbirea, scăderea colesterolului sau virtuțile antioxidante nu sunt singurele beneficii pe care ni le-ar putea aduce scorțișoara.
Acţiuni benefice se constată şi asupra sistemului nervos, prin eliminarea oboselii fizice şi intelectuale, anularea stărilor de stres nervos, a migrenelor, în îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive.
Efect calmant: Scorțișoara este folosită în mod tradițional pentru tratarea durerii, căci reacționează ca hormonul prostglandina, ce contribuie la contractarea și relaxarea mușchilor. În bolile cardiovasculare s-a constatat că mierea cu pudră de scorţişoară îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, prin fluidificarea sângelui îngroşat, reface flexibilitatea arterelor şi venelor, întăreşte ritmul cardiac şi evită riscul de atac de cord.
La bolnavii de gripă asigură un somn liniştit şi alină durerile de cap, prin masarea tâmplelor cu ulei. În afecţiunile respiratorii, scorţişoară reduce simptomele de răceală, gripă, tuse cronică şi răguşeală şi distruge germenii care provoacă infecţiile tractului respirator.
Graţie proprietăţilor antiseptice, scorţişoara împiedică dezvoltarea bacteriilor din stomac şi colon, eliminând inflamaţiile organelor şi ţesuturilor interne şi riscul cancerului de colon.
Pentru buna funcţionare a aparatului digestiv, scorţişoara are un rol important în combaterea indigestiei după mâncăruri grele, în tratarea ulcerelor stomacale, în crampele cu dureri abdominale, diaree, balonări, exercitând o acţiune stimulatoare a secreţiei salivare şi gastrice şi a mişcărilor intestinale, mărind pofta de mâncare.
Scorțișoara este un antioxidant foarte puternic și chiar mult mai eficient, în comparație cu alte șase mirodenii antioxidante (anason, ghimbir, lemn dulce, mentă, nucșoară și vanilie) sau cu conservanții alimentari chimici (BHA (hidroxianisol butilat), BHT (hidroxitoluen butilat) și galat de propil.
Colesterolul și trigliceridele sunt de asemenea reduse.
Chiar și numai un gram din acest minunat condiment este suficient pentru a reduce glicemia cu 20%. *Studiile arată că adăugarea de scorțișoară în orezul cu lapte sau budinca de orez ori griș reduce rata de golire gastrică de la 37% la 34,5% și scade semnificativ nivelul de zahăr din sânge.
Nu numai că stimulează receptorii de insulina, dar inhibă și o enzimă care altfel i-ar fi inactivat, crescând semnificativ capacitatea celulelor de a utiliza glucoza.
Scorțișoara încetinește rata la care stomacul se golește după masă și reduce glicemia. *Rezultatele anumitor studii au arătat că o doză mică de scorțișoară luată zilnic (nu mai mult de șase grame) reduce concentrația de glucoză, triglyceride.
Scorțișoara are și proprietăți antiinflamatorii și anticoagulante la nivelul trombocitelor.
Full Spectrum Scortisoara, 180cps - Swanson Scorțișoara reduce cantitatea de lipide, o veste bună pentru toți cei ce se află la cură de slăbire