Descriere YEO:
Pe YEO găsești Funa maro/Nicolae Prelipceanu de la Cartea Romaneasca, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Funa maro/Nicolae Prelipceanu din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 20.4 Lei
Caracteristicile produsului Funa maro/Nicolae Prelipceanu
- Brand: Cartea Romaneasca
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 10-12-2024 01:49:42
Comandă Funa maro/Nicolae Prelipceanu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Funa maro/Nicolae Prelipceanu de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
"Poezia de inceput a lui
Nicolae Prelipceanu rezulta dintr-o lectura a lumii, este rodul ivirii, din timp in timp, a unui moment al contemplarii. [ ] De cele mai multe ori, ea este alcatuita din scurte incordari ideatice, din coagulari de sens ce au loc pe parcursul unei relatari, al rememorarii unei intamplari." ( Eugen Negrici, 1999 ) "E limpede ca pentru
Nicolae Prelipceanu, poet totodata al vibratiei civice si deconstructionist al minciunii sociale, exista o lume a ideilor si a frumosului, a adevarului si a dreptatii . [ ] Dar este la fel de limpede ca in viziunea sa sceptica, relativista asupra lucrurilor, [ ] o asemenea lume, de esenta platoniciana, se intersecteaza extrem de rar cu lumea noastra terestra. [ ] O lume rasturnata cu josul in sus . Mai impresionant e faptul ca nu avem de-a face aici, cum s-ar putea presupune, cu o gandire ivita dintr-o intelepciune negativa , acumulata insidios, odata cu trecerea anilor, ci de o perspectiva profunda, care strabate, precum o falie ce lasa sa se vada abisurile, intreaga poezie a lui
Nicolae Prelipceanu ." ( Dan Cristea, 2014 ) NICOLAE PRELIPCEANU (n. 1942),poet, prozator, publicist si ziarist, redactor-sef al revistei Viata Romaneasca . Autorul volumelor (selectiv): Turnul inclinat (1966), Intrebati fumul (1975), De neatins de neatins (1978), Fericit prin corespondenta (1982), Binemuritorul (1996), Ce ai facut in Noaptea Sfantului Bartolomeu (1999), la pierderea sperantei (2013), Fantomateca (2014) versuri; Vara unui fost campion de pian (1973), Tunelul norvegian (1979), Zece minute de nemurire (1983), Scara interioara (1988), Roman sub acoperire (2018) proza; Dialoguri fara Platon (1976) interviuri; Odioseea (2011) articole publicistice. Volume individuale traduse in maghiara si germana. Prezent in reviste si antologii din Franta, Polonia, SUA, Spania, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Italia, Portugalia etc. Laureat a numeroase premii girate de Uniunea Scriitorilor, printre care si prestigiosul Premiu National Mihai Eminescu Opera Omnia (2013).