Descriere YEO:
Gem de coacaze negre 450g - Disponibil la minuneanaturii.ro
Pe YEO găsești Gem de coacaze negre 450g de la Nera Plant - Manastirea Nera, în categoria Health & Beauty.
Indiferent de nevoile tale, Gem de coacaze negre 450g - Nera Plant din categoria Health & Beauty îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 34.95 Lei
Caracteristicile produsului Gem de coacaze negre 450g
- Brand: Nera Plant - Manastirea Nera
- Categoria: Health & Beauty
- Magazin: minuneanaturii.ro
- Ultima actualizare: 20-12-2024 01:34:29
Comandă Gem de coacaze negre 450g Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Gem de coacaze negre 450g de la minuneanaturii.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Gem de
coacaze negre 450g -
Nera Plant - dulceata de
coacaze negre - aliment hranitor si aromat Ingrediente : Fructe de Coacaz-negru (Ribes nigrum) zahar brun invertit. Ce proprietati are fiecare ingredient? Fructele de Coacaz-negru (Ribes nigrum) contin un numar impresionant de minerale si vitamine. Fiind o sursa extrem de bogata de vitamina C (100 de grame de
coacaze negre furnizeaza 300% din necesarul zilnic pentru un adult), coacazele negre au si statutul de aliment cu puternic efect antioxidant. Aceste fructe ne ofera de 2 ori mai multi antioxidanti decat afinele. Contin, de asemenea, vitamine din complexul B: B₃,B₅,B₆,B₉, acizi organici (citric, malic), pectine, calciu, mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP si fibre. Potasiul stabilizeaza presiunea sanguina, fibrele previn constipatia, vitamina C intareste sistemul imunitar, vitamina B6 este necesara pentru regenerarea celulelor cutanate, magneziul participa direct la transmiterea impulsurilor nervoase si la productia de energie, fierul este esential pentru formarea celulelor rosii, iar calciul este important pentru oase si dinti puternici. Antocianinele, impreuna cu flavonoizii continuti de coacazele negre, sunt cunoscuti pentru scaderea riscului de a dezvolta anumite forme de cancer sau boli neurologice, pentru incetinirea procesului imbatranirii şi reducerea inflamatiilor. Studiile stiintifice au demonstrat rolul deosebit de benefic al coacazelor negre in afectiunile cardiace, in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, in afectiunile hepato-biliare şi renale. Sinergismul dintre vitamina C şi antocianozide comunica coacazelor negre proprietatea de a preveni accidentele vasculare şi de a mari acuitatea vizuala. In plus, ele intaresc sistemul imunitar, corecteaza anumite probleme de vedere, trateaza artrita, amelioreaza oboseala si previn procesele de imbatranire. Coacazele negre au efect aperitiv, digestiv, tonic, racoritor, laxativ, diuretic, astringent, depurativ si hemostatic. Fructele consumate in stare cruda sau sub forma de extract au efecte benefice in anemie, surmenaj, insuficienta cardiaca şi respiratorie, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, pneumonie, gastrita, ulcer, colita, diaree cronica, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite şi afectiuni ale sistemului nervos. Coacazele negre protejeaza impotriva agentului patogen ce provoaca pneumonia. Deoarece fructele sunt puternic diuretice, pot fi folosite şi la tratarea gutei si anginei. Coacazele negre au darul de a dezintoxica in profunzime. Ele contribuie la scaderea acidului uric si a colesterolului. Cura cu fructe proaspete sau sucul obtinut din acestea este recomandat si persoanelor care sufera de diabet, artrita si reumatism. Acestea scad glicemia si stimuleaza functionarea pancreasului. In tratatul sau despre coacazul negru, francezul Beaumont scria in anul 1757: ,,Cu dificultate se pot gasi alte remedii, cu efecte atat de marcante si pentru un numar atat de mare de boli, precum coacazele negre”. Ele trateaza peste 50 de boli si tulburari. Zaharul brun are o aroma foarte placuta, dand un gust deosebit gemului de coacaze negre. El conserva produsul, fiind o alternativa mai sanatoasa pentru organism. Contine melasa - bogata in minerale si vitamine (fier, calciu, magneziu, seleniu, vitamina B6), aceasta asigurand un suport sanatos pentru corpul uman. Pentru a fi asimilata de organism, zaharoza continuta de zahar necesita sa fie transformata in glucoza şi fructoza prin intermediul invertazei, o enzima ce actioneaza la nivelul intestinului subtire. Acest proces implica atat un consum mare de calciu (ceea ce poate duce in timp la decalcifieri, osteoporoza, tetanie, tulburari intestinale), cat şi riscul epuizarii resurselor de invertaza (cauza a intolerantei alimentare şi asteniei). Avantajul zaharului brun invertit este ca, la nivelul lui, nu se mai regaseşte zaharoza, care creeaza mari probleme de asimilare, ci este direct scindat in cele doua componente: glucoza şi fructoza, nemaifiind necesara solicitarea organismului, pe care o implica invertirea. Cum se ut