Descriere YEO:
Geo Bogza. Un poet al - Disponibil la librex.ro
Pe YEO găsești Geo Bogza. Un poet al de la Polirom, în categoria Critica Literara.
Indiferent de nevoile tale, Geo Bogza. Un poet al Efectelor, Exaltarii, Grandiosului, Solemnitatii, Exuberantei si Patetismului din categoria Critica Literara îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 39.95 Lei
Caracteristicile produsului Geo Bogza. Un poet al
- Brand: Polirom
- Categoria: Critica Literara
- Magazin: librex.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Geo Bogza. Un poet al Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Geo Bogza. Un poet al de la librex.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Editie ingrijita, studiu introductiv, note, referinte critice si indici de George Ardeleanu Repere biobibliografice de Virgil Bulat „Multora ar putea sa le para bizara, daca nu eretica, aceasta imposibila lejeritate a monahului Steinhardt. Este firesc sa ne intrebam daca aceasta atitudine, in anul de gratie 1982, nu contine si un mesaj politic. Nu cumva prin poezia lui
Bogza din tinerete Steinhardt atragea atentia asupra unui model de revolta, de ostentatie (chiar daca de semn schimbat) intr-un sistem paralizat de conformism, de lasitate si masificare? (Nu intimplator Steinhardt avea sa-si defineasca eseul ca pe un fel de «Poem invectiva».)” (George Ardeleanu) „Poezia lui Geo
Bogza a ramas fara intrerupere tributara conceptiilor, avinturilor si manierelor unui deceniu de cultura si gindire in care predominante au fost setea de intimplari si bucuria de a trai, exaltarea aceea fara seaman si pereche (cu exceptia Renasterii) in prezenta aventurii omenesti, in prezenta darului fara pret facut speciei noastre: dreptul de a participa din plin la rostirea si existentializarea verbului a fi, cu toate consecintele si implicatiile sale, in prezenta norocului extraordinar harazit noua: capacitatea de a ne lasa incintati si surprinsi, de a ne uimi si extazia (sau si infiora) in prezenta universului, lumii, oamenilor, frumusetii, misterelor, posibilitatilor, varietatilor, infinitelor complexitati si coplesitoarelor desfasurari ale istoriei generale ori si psiho-dramelor particulare. ” (N. Steinhardt)