examenul de bacalaureat reprezinta un moment deosebit de important pentru elevii din clasele terminale, dar si un criteriu esential pentru admiterea in invatamantul superior.
Atat sintezele, cat si aplicatiile cuprind suporturi cartografice necesare deprinderilor de lucru pentru proba de geografie a examenelor nationale..
Aceste sinteze sunt urmate de aplicatii.
In consecinta, miza acestui examen devine din ce in ce mai importanta.
Lucrarea prezenta isi propune sa raspunda la principalele cerinte ale examenului de bacalaureat utilitatea acesteia fiind sustinuta din mai multe puncte de vedere.
In primul rand, lucrarea reprezinta o eficienta metoda de insusire a materiei la Geografia studiata in clasa a XII-a.
In al doilea rand, modul in care sunt realizate sintezele si aplicatiile asigura o intelegere temeinica a continuturilor, elevii se vor familiariza cu structura subiectelor, cu gradul lor de dificultate si cu cerintele baremelor de notare, iar aceasta familiarizare este un prim pas pentru o invatare de calitate.
pentru a veni in sprijinul elevilor, pentru a raspunde cerintelor lor de instruire, autorii au structurat volumul in cinci parti:partea intai – prezinta Programa pentru examenul de Bacalaureat, competentele ce urmeaza a fi evaluate;partea a doua – Europa – sinteze si aplicatii;partea a treia – Romania – sinteze si aplicatii;partea a patra – Uniunea Europeana – sinteze si aplicatii;partea a cincea – modele de subiecte si bareme de corectare.
Volumul prezinta o serie de sinteze, bine ordonate in raport cu exigentele programei scolare si care vizeaza realizarea competentelor si intelegerea continuturilor.
examenul de bacalaureat reprezinta un moment deosebit de important pentru elevii din clasele terminale, dar si un criteriu esential pentru admiterea in invatamantul superior