Volumul de fata contine o selectie de cronici din diferite etape ale relativ scurtei mele vieti de cronicar (inceputa abia in 2003).
Mihailescu, Andrei Plesu, Catalin Ghita, Sorin Antohi, Ileana Vesa, Marius-Mircea Crisan, Ion Manolescu s.a.)..
Dincolo de gen, fiecare carte asupra careia m-am oprit inseamna, in orizontul meu, un plus de valoare literara si intelectuala, o educatie stratificata datorata unor prozatori extraordinari (Augustin Buzura, Norman Manea, Diana Adamek, Petru Popescu, Radu Tuculescu sau Mihai Dragolea), unor poeti rafinati (Mircea Petean, Marcel Mureseanu, Cristian Badilita, Virgil Leon s.a.) si unor intelectuali cu har, profesori impliciti sau exclusiv livresti, colegi si prieteni formidabili (Stefan Borbely, Giovanni Casadio, Aura Christi, Dan C.
Organizate pe genuri si pe autori, celelalte cronici si eseuri incearca sa transmita concentrat si analitic fie curiozitatea trezita de jurnalele de calatorie, fie placerea cu care am devorat romanele si volumele de proza scurta, fie intensitatea generata de poezie.
In siajul lui, am asezat cronicile consacrate unor volume de studii semnate de teoreticieni, cercetatori, eseisti si critici literari din diferite generatii, intelectuali admirabili, a caror eruditie merita mai multa recunoastere.
Inconstient, predilectia mea pentru teoretizari culturale s-a manifestat si in procesul ordonator al cartii, primul text ales fiind (In)actualele lui Adrian Marino.
Volumul de fata contine o selectie de cronici din diferite etape ale relativ scurtei mele vieti de cronicar (inceputa abia in 2003)