O calatorie spre inceputurile timpului.
Traducere din limba engleza de Antonia Cristinoi Bursuc..
Ilustratii de Garry Parsons.
Volumul include 32 de pagini cu fotografii color ce infatiseaza imagini autentice din spatiul cosmic.
In finalul cartii exista chiar si o banda desenata ce prezinta, succint, o desfasurare in sens invers a evolutiei Universului, incepand din prezent si incheindu-se in momentul Big Bangului.
Maniera de prezentare, sub forma de naratiune, este atractiva si pe intelesul tinerilor, diverse ilustratii punctand de fiecare data noile informatii oferite cititorului.
Cartea contine cateva dintre cele mai recente teorii stiintifice cu privire la calatoria in timp si la Big Bang, precum si diverse eseuri speciale, apartinand unora dintre cei mai mari oameni de stiinta din lume (printre acestia, desigur, se numara si Stephen Hawking).
Alaturi le este, ca de obicei, Cosmos, cel mai performant calculator din lume, care le ofera ajutor si informatii atunci cand au nevoie.
In cursa lor contra cronometru pentru a dejuca planurile acelei organizatii malefice, ei depasesc granitele galaxiei noastre, ba chiar si granitele Universului vizibil, ajungand sa exploreze planul lumii cuantice.
George si Annie, indragitii eroi ai primelor doua volume ale acestei serii pentru copii si tineri, sunt absorbiti in valtoarea unor noi aventuri care-ti ingheata sangele in vine...
Insa experimentul este pus in pericol de o organizatie secreta, care intentioneaza sa impiedice orice progres al stiintei.
Savanti veniti din toate colturile lumii sunt pregatiti de explorarea primelor momente ale Universului, in incercarea de a capata informatii despre Big Bang, explozia initiala din care provin toate.
La Marele Accelerator de Hadroni, impresionantul accelerator de particule construit in anii din urma la granita dintre Elvetia si Franta, este pe cale sa inceapa unul dintre cele mai importante experimente stiintifice din istorie.
O calatorie spre inceputurile timpului