Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului.
Dar ce ar fi toata teoria seaca si botanica fara senzualitate - placere? Sunt explicate lucrurile importante de la bar, precum si o abundenta colorata de retete: de la clasice puternice, la long drinks spumoase, de la bauturi acidulate si medium drinks, la cocktailuri contemporane si creatii noi..
Tratate corespunzator si amestecate cu grija, rezulta creatii virtuoase, de la amar-acrisor la dulce si de la fructat la picant.
Gentiana, pelinul, ienuparul, angelica sau citriciele sunt macerate sau distilate.
Punctul de plecare il constituie botanicele - plantele sau substantele medicamentoase - care dau suflet ginului, bitterului si vermutului si este esential sa se extraga aromele acestora din botanice.
Aceasta carte propune explorarea originilor ginului.
Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii.
Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului