1.
Monitorizarea trebuie să includă frecvenţa cardiacă sau ECG. 4.3 ContraindicaţiiHipersensibilitate la.
Pacientul trebuie să fie în decubit şi monitorizat cu atenţie în timpul administrării injecţiei.
Dacă sunt necesare injectări repetate, locul de administrare al acestora trebuie schimbat de fiecare dată. 
Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 aniNumai injectarea intravenoasă sau în perfuzie intravenoasă lentă după diluare, pentru obţinerea unei viteze de administrare suficient de reduse şi pentru a evita iritaţiile/necroza în cazul extravazării accidentale. 
La copii şi adolescenţi nu trebuie efectuate injectări intramusculare.
Viteza de perfuzare nu trebuie să depăşească 50 mg de GLUCONAT de calciu/minut. În cazul pacienţilor supraponderali va fi necesar un ac mai lung pentru efectuarea în condiţii de siguranţă a injectării în muşchi şi nu la nivelul ţesutului adipos. 4.4 şi 4.8).
Se recomandă administrarea atentă a injecţiilor intramusculare pentru a fi suficient de profunde, preferabil în regiunea gluteală (vezi pct. În cazul simptomelor neuromusculare uşoare, se preferă administrarea orală.  
Sugari şi copii cu vârsta sub 3 ani: 0,4 – 1 ml/kg corp (0,09 – 0,23 mmol [0,18 – 0,45 mEq] calciu/ kg). 
Copii cu vârsta între 4 şi 12 ani: 0,2 – 0,5 ml/kg corp (0,05 – 0,1 mmol [0,1 – 0,2 mEq] calciu/kg). 
Adolescenţi: pentru pacienţii cu vârsta peste 12 ani se va utiliza doza recomandată pentru adult.
VârstniciCu toate că nu există dovezi că tolerabilitatea soluţie injectabile de GLUCONAT de CALCIU este direct influenţată de înaintarea în vârstă, factori care pot fi asociaţi cu înaintarea în vârstă, cum sunt insuficienţa renală şi dieta hipocalorică, pot influenţa indirect tolerabilitatea şi se recomandă reducerea dozei. 
Dacă apar simptome severe de hipocalcemie, de exemplu simptome cardiace, pot fi necesare doze iniţiale mai mari (până la 2 ml pe kg, 0,45 mmol [0,9 mEq] calciu/kg corp) pentru refacerea rapidă a valorilor serice normale ale calciului . 
De asemenea, dacă este necesar, doza poate fi repetată, în funcţie de starea clinică a pacientului.
Dozele ulterioare trebuie ajustate în funcţie de nivelul seric măsurat al calciului.
Terapia cu administrare intravenoasă trebuie urmată de administrare orală dacă este cazul, de ex., în cazurile de deficit de calciferol. 
Mod de administrareAdulţiInjecţie intravenoasă lentă sau injecţie intramusculară profundă.
Din cauza riscului de apariţie a iritaţiilor locale, injectările intramusculare trebuie efectuate numai în cazul în care nu este posibilă administrarea intravenoasă.
Dozele ulterioare trebuie ajustate pe baza ionogramei serice. 
Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 aniDoza şi modul de administrare depind de gradul hipocalcemiei şi de natura şi severitatea simptomatologiei.
Dacă este necesar, se poate repeta doza, în funcţie de starea clinică a pacientului.
Pe durata tratamentului, valorile serice ale calciului trebuie monitorizate atent. 
AdulţiLa adulţi, doza uzuală este de 10 ml de GLUCONAT de CALCIU 94 mg/ml, echivalent cu 2,26 mmol sau 4,52 mEq de calciu.
DATE CLINICE4.1 Indicaţii terapeuticeTratamentul hipocalcemiei acute simptomatice.4.2 Doze şi mod de administrareConcentraţia plasmatică a calciului total este cuprinsă între 2,25 – 2,75 mmol sau 4,5 – 5,5 mEq/l.
Obiectivul tratamentului trebuie să fie refacerea acestor valori.
FORMA FARMACEUTICĂSoluţie injectabilăSoluţie limpede, incoloră până la slab maronie, fără particule în suspensie Osmolaritate teoretică: 660 mosm/l pH: 5,5 – 7,5 4. 6.1.3.
COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ1 ml soluţie injectabilă conţine GLUCONAT de CALCIU 94 mg echivalent cu CALCIU 0,23 mmol.
Fiecare fiolă a 10 ml conţine GLUCONAT de CALCIU 940 mg echivalent cu CALCIU 2,26 mmol.
Pentru lista tuturor excipienţilor, vezi pct.
DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUIGLUCONAT de CALCIU 94 mg/ml soluţie injectabilă2. 1