Descriere YEO:
Pe YEO găsești Graal. Simbol milenar de la Autor Anonim, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Graal. Simbol milenar din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 35 Lei
Caracteristicile produsului Graal. Simbol milenar
- Brand: Autor Anonim
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Graal. Simbol milenar Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Graal. Simbol milenar de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Graal.
Simbol milenar - Legenda, istorie, arta, ezoterism Editie ingrijita deGiovanni Sessa. Spre mijlocul secolului al XII-lea, regii Angevin-Plantagenet, care domneau in Anglia si isi aveau originile in Bretania, Normandia si Anjou, isi construiau un mare regat care, pe langa Anglia, include si o mare parte din Franta. Casatoria dintre Henric al Il-lea si Eleonora de Aquitania, in 1152, avea sa pecetluiasca un vast program hegemonic: de acum, regatul lui Ludovic al VII-lea al Frantei - care fusese primul sot al lui Eleonora si caruia regele Angliei ii era vasal pentru teritoriile franceze - nu mai era atat de vast pe cat era cel al rivalului sau de peste Canalul Manecii, chiar daca Ludovic a continuat sa fie stapanul feudal al unor vaste teritorii. Aceasta situate a generat o stare de continua tensiune si emulatie, la care se adaugau dificultatile monarhiei Angevin-Plantagenet care domnea peste o Anglie in care normanzii s-au impus in mod violent asupra anglo-saxonilor. Prin urmare, a fost necesar ca dinastia anglo-franceza sa gaseasca (sau sa inventeze), fie pentru celtii insulari si anglo-saxoni, cat si pentru normanzi, un precedent, o descendenta regala care sa innobileze si sa reuneasca cele doua descendente care se aflau de o parte si de alta a Canalului Manecii. Ambele, in egala masura, referitor la vechime si sacralitate, sa poata concura de pe aceeasi pozitie cu monarhia franceza - care isi are centrele sacre la Reims, unde se pastra Amfora Sacra care continea mirul adus de ingeri pentru ungerea suveranilor, iar in abatia Saint-Denis era pastrat drapelul sfant, Oriflamme, daruit, chiar din mana Domnului, lui Carol cel Mare - cat si cu Imperiul romano-germanic - care si-a dobandit sacralitatea de la Capela Palatina din Aachen, unde erau adapostite relicvele lui Carol cel Mare, imparatul franc pe care Frederic Barbarossa l-ar fi canonizat in 1165.