Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare.
Acesta este principalul motiv pentru care ceaiul verde este considerat o componenta importanta a unei diete. Beneficii:reduce stresul oxidativ: neutralizeaza radicalii liberistimuleaza sistemul imunitarprotejeaza sistemul cardiovascularreduce formarea trombilorprotejeaza endoteliul vascularfavorizeaza vasodilatatiareduce inflamatiilereduce capacitatea celulelor (cu diviziune anormala) de a invada tesuturi sanatoaseimbunatateste metabolismul lipidic si glucidiccontroleaza greutatea corporala: activeaza termogenezarelaxeaza sistemul nervos.
Ceaiul verde reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral. De asemenea, ceaiul verde are un efect favorabil asupra hipertensiunii arteriale si a colesterolului rau LDL..
Compusii din ceaiul verde ajuta la reglarea metabolismului si suprima pofta de mancare.
De peste patru mii de ani, chinezii folosesc ceaiul verde pentru tratarea durerilor de cap si chiar a depresiei.
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, mai ales vitamina E care incetineste procesul de imbatranire.
Cercetatorii au confirmat in urma unor studii aprofundate ca oamenii care includ ceaiul verde in dieta lor au mai putine sanse sa aiba o greutate crescuta decat cei care nu folosesc ceaiul verde. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.
Ceaiul verde chinezesc este popular mai ales pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante.
Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis.
Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, taninuri si flavonoide.
Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare