Aplicarea "proiectului" comunismului a inceput in Europa, pe 7 noiembrie 1917, in Rusia tarista si, dupa ce au fost experimentate o serie de strategii botezate "democratice", s-a sfarsit dezastruos - fie prin "revolutia de catifea" din Cehoslovacia, ori sangeros, cand armata, militia si garzile, deh, patriotice, au tras in multime, fiind nevoie pentru curmarea macelului de un proces rapid impuscarea cuplului Ceausescu, care nu intelegea mersul istoriei si se incapatina sa ramana la putere. [...] - Autorul. "tovarasesti" interventii militare in alte state pentru "apararea cuceririlor proletariatului" si, astfel, oamenii au indraznit sa iasa in strada pentru a cere democratizarea tarilor lor.
Un factor deosebit de important al prabusirii in serie a regimurilor est-europene, de sorginte marxist-leninista, denumita Toamna Natiunilor, un paralelism cu "
Primavara Natiunilor" din 1848, l-a constituit Conferinta americano-sovietica de la Malta, din 2-3 decembrie 1989, cand Moscova a sistat acele...
Se considera sfarsitul Gulagului oare s-a terminat pe vecie? - pe 25 decembrie 1991, cand s-a destramat oficial Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, ca urmare a semnarii declaratiei tripartite dintre Rusia, Ucraina si Belarus.
Aplicarea "proiectului" comunismului a inceput in Europa, pe 7 noiembrie 1917, in Rusia tarista si, dupa ce au fost experimentate o serie de strategii botezate "democratice", s-a sfarsit dezastruos - fie prin "revolutia de catifea" din Cehoslovacia, ori sangeros, cand armata, militia si garzile, deh, patriotice, au tras in multime, fiind nevoie pentru curmarea macelului de un proces rapid impuscarea cuplului Ceausescu, care nu intelegea mersul istoriei si se incapatina sa ramana la putere