Cumpara de la bookcity.ro

Harta de drumetie - Muntii Macinului - Schubert Franzke


Harta de drumetie - Muntii Macinului
18 Lei

Disponibil

(17-09-2024)
Cumpara de la bookcity.ro

Produs vandut de bookcity.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara harta de drumetie schubert franzke de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru harta de drumetie schubert franzke

Muntii Macinului sunt cei mai vechi munti din Romania, s-au format cu orogeneza hercinica, aproximativ acum 380-280 milioane de ani.
Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea. Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim. Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite, scrutand in zare dupa vestigii de cetati. .
Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta.
Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp etc.
Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative.
Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor. Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul.
Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor.
Si trebuie sa amintim de cateva animale foarte rare ca Broasca testoasa dobrogeana (Testudo graeca ibera) si Soparlita de frunzar (Ablepharus kitaibelii). Harta Muntilor Macinului poarta indicativul MN24, ceea ce-nseamna ca este al douazeci si patrulea numar din colectia „Muntii Nostri”. Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate.
Merita vizitate Parcul National Muntii Macinului si cateva rezervatii naturale ca: Rezervatia paleontologica Locul Fosilifer Dealul Bujoarele si Rezervatia naturala Manastirea Cocos.
Suluku Mare 370 m. Cele mai importante atractii turistice ale masivului sunt: Culmea Pricopanului cu formatiunile granitice specifice, Ruinele Cetatii Troesmis, Lacul Iacobdeal, Manastirea Ortodoxa Cocos.
Tutuiatu 467 m si Vf.
Cele mai inalte varfuri din masiv sunt Vf.
Datorita evenimentelor geologice indelungate, relieful masivului este cel tipic al unui martor rezidual, care nu atinge altitudinea de 500 de metri.
Muntii Macinului impreuna cu Dealurile Niculitei sunt delimitati la nord de Glacisul Jijiei si Glacisul Isaccei, la est de Dealurile Trestenicului, la sud de Glacisul Macinului si la vest de depresiunile Jijia, Greci si Cerna-Mircea Voda. Muntii Macinului din punct de vedere geologic este alcatuit din granite gnaisice, sisturi, greywacke si conglomerate (formatiunea de Carpelit), granite si diorite in partea cea ma inalta, cuartite, filite etc.
Muntii Macinului sunt cei mai vechi munti din Romania, s-au format cu orogeneza hercinica, aproximativ acum 380-280 milioane de ani


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse