Descriere YEO:
Pe YEO găsești Hemigrammus rhodostomus gold de la , în categoria Pesti tetra.
Indiferent de nevoile tale, Hemigrammus rhodostomus gold din categoria Pesti tetra îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 19.9 Lei
Caracteristicile produsului Hemigrammus rhodostomus gold
- Brand:
- Categoria: Pesti tetra
- Magazin: nevertebrate.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Hemigrammus rhodostomus gold Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Hemigrammus rhodostomus gold de la nevertebrate.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
HabitatRauri cu apa inchisa la culoare si afluenti. Apa din aceste biotopuri este de obicei colorata maroniu datorita materiei organice in descompunere si este foarte acida din acest motiv.IntretinereFolositi un substrat de nisip de rau si adaugati ramuri si radacini de lemn rasucite. Cateva frunze uscate vor da o senzatie mai naturala. Plantele acvatice nu sunt specifice apelor in care traieste specia. Permiteti frunzelor si lemnului sa coloreze apa de culoarea ceaiului slab, inlocuind frunzele vechi o data la cateva saptamani, pentru a nu putrezi. Folositi o lumina difuza. In astfel de conditii, adevarata frumusete a pestelui va fi revelata.De asemenea, ii place si intr-un acvariu bine plantat. O intretinere foarte buna este necesara cu aceasta specie, deoarece isi va pierde culoarea daca va fi tinut in conditii nefavorabile. Sunt necesare schimbarile de apa saptamanale.DietaOmnivor, va accepta aproape orice i se va oferi. Are o gura micuta, asa ca hrana mai marunta este sugerata. Hraniti-l cu un mix de fulgi uscati si granule si hrana congelata sau proaspata(vie) de dimensiuni mici. O asemenea dieta variata este necesara pentru o colorare cat mai buna.Comportament si compatibilitateEste o specie foarte pasnica care nu este bine sa fie tinuta cu alti pesti foarte energici sau mult mai mari decat el. Este ideal sa fie tinut alaturi de
Hemigrammus sau Hyphessobrycon, Apistogramma, Corydoras si Loricariidae mici. In comunitati mai mici, pot fi combinati cu Rasbora mai mici, Barbinae, Anabantoids, Pelvicachromis etc.Cumparati intotdeauna un grup de cel putin 6 pesti, de preferabil 10 sau chiar mai multi. Este un peste careia ii place sa traiasca in grupuri si va prospera mai bine alaturi de pesti din specia lui.Dimorfism sexualFemelele mature sunt vizibil mai rotunde decat masculii.ReproducereEste usoara, desi trebuie amenajat un acvariu separat in care sa se reproduca, daca doriti sa salvati puii. O dimensiune de 45x30x30 cm este recomandata. Lumina trebuie sa fie difuza si in acvariu trebuie sa existe tufe de plante cu frunze fine, cum ar fi muschiul Java Moss sau un mop de imperechere, pentru ca pestii sa aiba unde sa isi depuna ouale adezive. Puteti de asemenea sa acoperiti baza acvariului cu un fel de plasa. Aceasta ar trebui sa aiba ochiurile destul de mari pentru ca icrele sa cada prin ea, dar nu prea mari, pentru a nu permite pestilor adulti sa ajunga la ele. Poate fi imperecheat intr-un grup, cu cate 6 femele si 6 masculi. Acestia trebuie sa fie conditionati cu suficienta mancare proaspata(vie) sau congelata si astfel reproducerea nu ar trebui sa prezinte probleme.O alta metoda ar fi sa fie imperecheati in perechi. Pestii trebuie separati in grupuri de femele si grupuri de masculi, in acvarii separate, cu hrana proaspata(vie) sau congelata, la o temperatura de 23-25 C. Temperatura acvariului de imperechere trebuie sa fie mai mare cu cateva grade decat in acvariul principal, in jur de 27-30 C, cu un pH acid. Cand femelele sunt vizibil pline de icre, selectati cea mai grasa femela si cel mai bine colorat mascul si transferati-i in acvariul de imperechere. Perechea ar trebui sa se reproduca in dimineata urmatoare.In ambele situatii, adultii vor manca icrele, daca au aceasta ocazie, de aceea ar trebui indepartati odata ce se observa icrele. Acestea vor ecloza in 18-36 ore, puii incepand sa inoate dupa cateva zile. Ar trebui hraniti primele zile cu infusori, pana ce acestia sunt destul de mari sa accepte Panagrellus redivivus sau nauplii de Artemia. Icrele si puii sunt sensibili la lumina in prima parte a vietii lor, asa ca daca este posibil, acvariul trebuie sa fie pastrat fara lumina in aceasta perioada.