Utilizata atat in clinica, pentru psihoterapie, cat si in alte domenii de activitate in care se urmareste optimizarea performantelor umane, Hipnoza se dovedeste a fi un instrument eficient al psihologului clinician in accesarea resurselor din inconstientul clientului. .
Este psihoterapeut formator in psihodiagnostic clinic si psihoterapie si presedinte al Societatii Romane de Sugestie si Hipnoza, vicepresedinte al Colegiului National de Psihoterapie, membru in Comitetul director al Federatiei Europene de Psihologie a Sportului.
Detine specializari in psihoterapie, psihopatologie si psihologia sportului.
A publicat peste 100 de studii si 20 de carti de specialitate. Irina Holdevici este profesor universitar de psihologie si psihoterapie.
Atat studentii, cat si psihologii si psihoterapeutii vor gasi in acest tratat un sprijin in activitatea clinica desfasurata cu adulti, copii si adolescenti.
Autoarea nu se opreste la prezentarea tehnicilor utilizate in psihoterapia adultilor, ci abordeaza si tehnicile de inductie si strategiile specifice utilizate in psihoterapia copiilor si adolescentilor.
Pe langa prezentarea metodelor de inductie hipnotica, volumul de fata cuprinde si informatii despre hipnoterapie, Hipnoza permisiva, autoHipnoza si hipnoanaliza, precum si aplicatii ale hipnozei in diferite domenii clinice: tulburari psihosomatice, tulburari ale conduitei alimentare, combaterea durerii, tulburari sexuale, anxietate si depresie. Utilizata atat in clinica, pentru psihoterapie, cat si in alte domenii de activitate in care se urmareste optimizarea performantelor umane, Hipnoza se dovedeste a fi un instrument eficient al psihologului clinician in accesarea resurselor din inconstientul clientului