Hotspot Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot este cafea proaspat prajita recunoscuta pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de padure (zmeura, mure, coacaze negre), dar si pentru elementele florale de iasomie.
Statia de procesare Kokanna este situata in zona Gedeo, la 60 de km de orasul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m.
Circulatia aerului acestei micro-regiuni ofera o uscare uniforma boabelor, iar in 10-12 zile ajung la o umiditate ideala de 11,5%.
Termen de valabilitate: 1 an de la data prajirii.
Abalaj alternativ:.
Boabele sunt uscate la soare pe niste paturi ridicate si intoarse constant la 2-3 ore in primele zile ale procesului de uscare.
Aici are loc primul proces: sortarea, dupa care sunt decorticate si lasate la fermentat in bazine cu apa timp de 36-48 de ore, urmand a fi spalate in apa limpede pentru a inlatura orice urma de mucilagiu.
Producatorii locali duc recolta, culeasa manual, la moara.
Hotspot Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot este cafea proaspat prajita recunoscuta pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de padure (zmeura, mure, coacaze negre), dar si pentru elementele florale de iasomie.
Statia de procesare Kokanna este situata in zona Gedeo, la 60 de km de orasul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m