Ideile sunt peste tot, dar cele care au cel mai mare potential de a rezolva probleme, de a transforma afaceri si de a schimba vieti sunt adesea greu de identificat.
Dupa cum scrie autorul, disponibilitatea de a impartasi cunostinte da roade intr-o lume a complexitatii .- The Economist.
UN MAESTRU AL GENULUI .- The Times O carte uluitoare...
Idei rebele poate consolida orice tip de echipa si include sfaturi despre cum putem, ca indivizi, sa adoptam potentialul "mentalitatii de outsider" ca fiind cel mai mare atu al nostru.
Bazandu-se pe psihologie, genetica si nu numai, Syed utilizeaza scenarii din viata reala, printre care esecul CIA dinainte de 9/11 si dezastrul de comunicare de pe varful Everest, cu scopul de a ne familiariza cu adevarata putere a gandirii diferite.
Pentru a aborda probleme, de la schimbarile climatice pana la declinul economic, va trebui sa folosim puterea "diversitatii cognitive".
In Idei rebele, sustine ca puterea creierului nostru nu este suficienta.
Insa Matthew Syed ne spune ca nu trebuie sa fie astfel.
Chiar si cand recunoastem ideile bune, aplicarea lor la obstacolele cotidiene - fie la locul de munca, fie acasa, fie in institutiile noastre - poate parea insurmontabila.
Ideile sunt peste tot, dar cele care au cel mai mare potential de a rezolva probleme, de a transforma afaceri si de a schimba vieti sunt adesea greu de identificat