Descriere YEO:
Pe YEO găsești Implicatiile sociale ale bolii - de la Irina Zamfirache, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Implicatiile sociale ale bolii - Irina Zamfirache din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 30.1 Lei
Caracteristicile produsului Implicatiile sociale ale bolii -
- Brand: Irina Zamfirache
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 10-11-2023 01:22:37
Comandă Implicatiile sociale ale bolii - Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Implicatiile sociale ale bolii - de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Implicatiile sociale ale
bolii. Boala ca institutie totala, de la afectiunile trupului la cele ale psihicului
Implicatiile sociale ale
bolii este un volum in care se regasesc cercetarile unor tineri sociologi preocupati de studierea si intelegerea modului in care indivizii stigmatizati se integreaza (sau nu) in societate si care sunt mecanismele
sociale pe care acestia trebuie sa le invete si sa le adopte. Fiecare capitol in parte reprezinta o cercetare despre diferite forme de discriminare: cea cu care se confrunta pacientii diagnosticati cu Alzheimer si apartinatorii lor, vitiligo, diabet si endometrioza. Ultima cercetare dezvolta si explica izolarea intr-o institutie totala fizica, manastirea. Cercetarile identifica si analizeaza schimbarile care se produc la nivelul relatiilor interpersonale dintre apartinatorii bolnavilor de Alzheimer si pacient, descriu impactul socio-cultural al vitiligo asupra dezvoltarii tinerilor din Romania, discuta si imbina concepte sociologice, identitatea sinelui, discriminarea, stigmatizarea, acceptarea si integrarea sociala in antiteza cu marginalizarea, autoizolarea, anxietatea, depresia in contextul bolilor de care sufera respondentii. Ultimul capitol exploreaza rolurile sociale pe care indivizii le performeaza in interiorul manastirii privita ca institutie totala. Autoarea analizeaza renuntarea la propria identitate, lumea interioara din cadrul manastirii si legaturile manastirii cu lumea laica si arata cum micro-societatea formata in manastire functioneaza in cadrul societatii in ansamblul sau.