Cumpara de la elefant.ro

Impudoare. Despre \'\'eu\'\' va fi vorba-cu autograf/Gabriel Liiceanu - Humanitas


Impudoare. Despre \'\'eu\'\' va fi vorba-cu autograf/Gabriel Liiceanu
45 Lei

Disponibil

(19-11-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara impudoare. despre \'\'eu\'\' humanitas de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru impudoare. despre \'\'eu\'\' humanitas

A trai inseamna sa poti supravietui strivit intre doua imagini Despre tine: a ta si a celorlalti.
In paralel cu volumele in care autorul construieste ceea ce francezii numesc l’écriture du moi, scrierea egotista, Gabriel Liiceanu a publicat in ultimii ani o serie de carti eseistice, filozofice si de implicare in „viata cetatii“: Despre minciuna (2006), Despre ura (2007) si Despre seductie (2007), Estul naivitatilor noastre (2012), Dragul meu turnator (2013), Fie-va mila de noi! si alte texte civile (2014), Nebunia de a gandi cu mintea ta (2016), Romania, o iubire din care se poate muri (2017), Continentele insomniei, (2017), Asteptand o alta omenire (2018), Caiet de ricosat ganduri sau Despre misteri.
Intalnire cu un necunoscut (2010) reia firul confesiv al unor insemnari care, desi par legate de o zi sau alta, au crescut, de fapt, dintr-o viata intreaga.
Cu Scrisori catre fiul meu (2008), Gabriel Liiceanu se lasa din nou atras de simplitatea si directetea genului epistolar.
Usa interzisa (2002) este una dintre cartile favorite ale publicului din ultimii ani si o revenire la notatia diaristica.
Urmeaza, in alta formula, dar, in fond, tot in nota confesiva, Declaratie de iubire (2001), exercitii de admiratie si de atasament intelectual, etic si, nu in ultimul rand, uman fata de personalitati importante ale culturii noastre.
Din scrisorile generate de comentariile la acest jurnal (intre timp tradus in mai multe limbi) s-a nascut un al doilea volum de succes, Epistolar (1987), care reuneste voci intelectuale de mare forta.
Jurnalul de la Paltinis (1983), ale carui teme centrale sunt raportul maestru–discipol si importanta culturii intr-o epoca totalitara, a fost un adevarat bestseller al anilor \'80: producea cozi la librarii, se vindea „pe sub mana“, se imprumuta numai prietenilor de incredere.
In ultimul sfert de veac, cartile sale au constituit repere pentru diferitele variante ale acestui tip de discurs.
Atunci am hotarat sa le public ." ( Gabriel Liiceanu )   GABRIEL Liiceanu  este unul dintre cei mai importanti autori de „literatura personala“ din Romania de azi.
Cand le-am scos din zacamantul cartilor mele si le-am adaugat altele noi, am vazut ca intregul se asaza de la sine sub opt teme mari - actualele capitole ale acestei carti.
Erau firimituri care, intrand in lume, isi ascundeau potentialul expresiv pe care l-ar fi capatat poate daca n-ar fi fost stinghere.
In risipirea lor, vechile fragmente nu faceau masa critica si, astfel, ratau intalnirea cu cititorul.
Dar chiar si construita cu "pietre scoase din cladirile vechi", cred ca aceasta carte este, cum spuneam, una noua, caci intregul ei n-a existat niciodata, asa cum intr-un joc de puzzle piesele separate preexista imaginii finale, dar ele nu-si capata sensul decat odata ce intregul este realizat.   Exista aici si fragmente inedite, nu putine, scrise pe masura ce vechile notatii, odata selectate, se cereau intregite sau ma provocau intr-o noua directie.
Constanta era recurenta obsesiilor, dar punerea lor in pagina varia mereu.
Gandul acestui mod de "a construi" mi-a venit in minte atunci cand, cazand in mai multe randuri peste fragmente disparate descoperite in cartile scrise de-a lungul a cinci decenii, am constatat ca aceleasi idei reveneau obsesiv, in forme diferite, de la o carte la alta.
Daca iubim, uram, ne indignam, suferim, ne ascundem sau ne dam pe fata mai degraba la fel sau neasemanator.    E o carte noua, construita cu pietre scoase din cladirile vechi.
Daca avem mai multe lucruri care ne leaga sau o gramada care ne despart.
Daca are mai multe suisuri si coborasuri in ea.
Veti afla, astfel, doamnelor si domnilor, daca viata voastra e mai frumoasa sau mai urata decat a mea.
O fac cu gandul ca, astfel "insemnata", viata mea ar putea fi folosita ca unitate de masura.
Scotandu-le in lume, pun semne pe panglica vietii mele.
Iata, iau parti din ea si, povestindu-le, le pun in vitrina.
Am o viata.   "Vietile noastre, in singuratatea lor, pot fi asemanate, pentru a folosi o vorba a lui Platon, cu o "panglica de masurat fara semne pe ea".
A trai inseamna sa poti supravietui strivit intre doua imagini Despre tine: a ta si a celorlalti


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse