Inventivitatea rafinata a ilustratiei Cristianei Radu incarca simbolismul formelor cu nostalgia pierdutei unitati dintre fantezie si gandire, uneori in maniera naiv-sentimentala, alteori cu accente suprarealiste.
Pentru a ne orienta si regasi in meandrele acestui topos imaginar compensativ, Cristiana Radu ne daruieste o busola imagistica foarte sensibila la jocul tonalitatilor, al ambiantelor care sustin fantasticul hibrid al romanului..
Ilustratia cartii ne ajuta sa descoperim usa secreta a universului varstei infantile, deschizand o poarta secreta care duce Dincolo.
Ea face ca, in strafundurile nealterate ale propriei sensibilitati, sa ne redescoperim inocenta primara, ingenuitatea edenica de la inceputurile fiintei, un taram al fagaduintei pe care fiecare dintre noi il poarta in sine, ca o promisiune a tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte.
Descoperirea Orasului, simbol al idealului revelat deopotriva prin limbajul verbal si prin cel vizual, e marea rasplata spirituala a desprinderii de realitatea imediata si a explorarii misterului lumilor noastre launtrice.
Aceasta face ca ilustratia cartii sa ne ofere o viziune de o neobisnuita sensibilitate plastica si forta de emanatie spirituala, in deplin acord cu intentiile autorului.
Inventivitatea rafinata a ilustratiei Cristianei Radu incarca simbolismul formelor cu nostalgia pierdutei unitati dintre fantezie si gandire, uneori in maniera naiv-sentimentala, alteori cu accente suprarealiste