Incubatorul se foloseste in gospodariile individuale, la incubarea oualor provenite de la pasarile domestice.
Este construit pe principiul incubatorului de suprafata, ouale fiind asezate intr-un singur strat.
Carcasa, din masa plastica termoizolanta, asigura pastrarea temperaturii interioare.
Incalzirea este asigurata de o rezistenta electrica.
Omogenizarea aerului in interior este facuta de un motor cu elice.
Controlul temperaturii este asigurat de un circuit electronic.
Prin orificiile practicate in carcase, se asigura o ventilare lenta si continua a aerului din interior, inlaturand astfel, excesul de bioxid de carbon si alte noxe rezultate in timpul incubarii.
Este dotat cu termomentru pentru vizualizarea temperaturii din incubator.
UMIDITATEA este asigurata prin umplerea cu apa a celor doua alveole (canale) A si B din semicarcasa inferioara a incubatorului.
Din acest moment se asteapta eclozarea (ciocnirea) oualor.
Greutate :3,2kg
Putere motor: 0.02Temperatura de incubare: 38C
Tensiune de alimentare: 230 V
Termometru pentru afisarea temperaturii din interiorul incubatorului.
Capacitate : 41 oua de Gaina sau 74 oua de prepesita
Dispozitiv de Intoarcere a oualeor
Termometru pentru afisarea temperaturii din interiorul incubatorului..
Temperatura este reglata in domeniul 38 °C ±1 °C.
INTOARCEREA OUALOR are drept scop uniformizarea temperaturii si umiditatii pe intreaga suprafata a oului si evitarea lipirii embrionului de coaja.
Incepand cu a treia zi, ouale se intorc de trei ori pe zi, pentru aceasta se roteste usor de cheita in partea opusa la 45º.
In ultimele 3 zile ouale nu se mai intorc si se scot suportii lasand ouale direct pe gratar.
Supraincalzirea oualor are ca efecte malformatii, pui debili, sau chiar mortalitate in coaja.
Subincalzirea incetineste dezvoltarea embrionara, "ciocnirea" este tardiva.
In restul perioadei umiditatea trebuie sa fie normala pentru a favoriza eliminarea excretiilor.
TEMPERATURA este factorul principal de care depinde incubarea.
Se recomanda o umiditate sporita in prima saptamana de incubare (cand trebuie preintampinata evaporarea apei din oua) si in ultimele 2 zile (pentru usurarea desprinderii puilor din membrane).
Incubatorul se foloseste in gospodariile individuale, la incubarea oualor provenite de la pasarile domestice.
Este construit pe principiul incubatorului de suprafata, ouale fiind asezate intr-un singur strat.
Carcasa, din masa plastica termoizolanta, asigura pastrarea temperaturii interioare.
Incalzirea este asigurata de o rezistenta electrica.
Omogenizarea aerului in interior este facuta de un motor cu elice.
Controlul temperaturii este asigurat de un circuit electronic.
Prin orificiile practicate in carcase, se asigura o ventilare lenta si continua a aerului din interior, inlaturand astfel, excesul de bioxid de carbon si alte noxe rezultate in timpul incubarii.
Este dotat cu termomentru pentru vizualizarea temperaturii din incubator.
UMIDITATEA este asigurata prin umplerea cu apa a celor doua alveole (canale) A si B din semicarcasa inferioara a incubatorului