Aparitia lucrarii de fata nu poate decat sa ne bucure, deoarece tema aleasa este una extrem de relevanta, atat in plan teoretic, cat si - mai ales - in punerea sa in practica.
Vasile Dobrinoiu. dr. univ.
Prof.
Valoarea studiului de fata pune in lumina si curajul abordarii unui subiect cu privire la care s-a scris foarte mult, autoarea reusind sa-l imbogateasca cu aspecte inedite, opinii argumentate, referinte de drept comparat si propuneri de lege ferenda care se remarca prin caracterul lor original.
Monografia de fata se remarca nu doar prin interesul cu totul aparte pe care-l suscita aceasta problematica, ci si prin abordarea responsabila a unor probleme ivite in practica judiciara a C.
E.
D.
O., precum si in cea nationala, reusind sa examineze cu succes si dintr-o perspectiva larga modalitatile de apreciere specifice individualizarii, dar si sa ofere solutii unor aspecte controversate ori neclare.
Prin esenta sa, Individualizarea pedepselor este o institutie care se preteaza la o tratare exhaustiva, ceea ce autoarea nu a pregetat sa faca, dand dovada de o fina observatie si un spirit care i-a permis sa reinterpreteze de o maniera inovatoare un subiect clasic.
Aparitia lucrarii de fata nu poate decat sa ne bucure, deoarece tema aleasa este una extrem de relevanta, atat in plan teoretic, cat si - mai ales - in punerea sa in practica