Scris in 1954, la cinci ani dupa publicarea eseului Al doilea sex , romanul Inseparabilele spune povestea prieteniei pasionale care le uneste pe Sylvie si Andree - alter ego-urile lui Simone de Beauvoir si Elisabeth Lacoin (Zaza) - de la varsta de noua ani, cand se intalnesc la faimoasa scoala Desir. - El Pais. - Vanity Fair  
O carte neasteptata, care intriga si fascineaza. - El Espanol  
O poveste autobiografica, pasionala si tragica. - The New York Times  
Cel mai intim roman al lui Simone de Beauvoir, un material exploziv, in care autoarea si-a consemnat primele preocupari, flirturile cu lumea, dorintele impartasite, a scris despre activismul natural manifestat de doua femei care comunicau intim pe toate planurile.
De asemenea, oferind o noua perspectiva asupra evolutiei lui Simone de Beauvoir ca scriitoare, cartea ar putea chiar sa modifice viziunea cercetatorilor si cititorilor asupra mostenirii sale literare.  
Inseparabilele pune in lumina un capitol formativ din copilaria autoarei, avand ca fundal o relatie stransa care i-a modelat conceptiile despre sexism si despre inegalitatea dintre sexe.
Publicarea acestei povesti cathartice, poate prea revelatoare ca sa vada lumina tiparului in timpul vietii autoarei, completata cu fotografii personale si fragmente din corespondenta celor doua prietene, constituie un adevarat eveniment literar.
Impreuna invata sa se elibereze de conventiile si asteptarile sufocante ale celor din jur, ignorand pretul tragic pe care trebuie sa-l plateasca pentru libertate si pentru ambitiile lor intelectuale si existentiale.
Andree este vesela, insolenta, indrazneata, in timp ce Sylvie, mai traditionalista si mai timida, se simte irezistibil atrasa de aceasta personalitate solara.
Scris in 1954, la cinci ani dupa publicarea eseului Al doilea sex , romanul Inseparabilele spune povestea prieteniei pasionale care le uneste pe Sylvie si Andree - alter ego-urile lui Simone de Beauvoir si Elisabeth Lacoin (Zaza) - de la varsta de noua ani, cand se intalnesc la faimoasa scoala Desir