Antonio Perez-Sanchez porneste de la ideea ca o insuficienta atentie acordata primelor interviuri poate conduce la erori, cum ar fi recomandarea unei psihoterapii sau psihanalize fara o familiarizare prealabila cu cazul pacientului.
O perspectiva clara, bine documentata si unitara asupra inceputului unui nou tratament psihanalitic..
Sa fii acolo, sa traiesti intalnirea, sa te concentrezi pe elementele clinice, sa mergi in profunzime inca de la inceput, cand intalnesti un nou pacient - Interviu si indicatori in psihoterapie si psihanaliza de Antonio Perez-Sanchez ofera o oportunitate unica de a impartasi observatiile si sugestiile tehnice ale unui clinician cu experientp.
Bogata in ilustrari clinice, cartea se adreseaza atat psihoterapeutilor aflati la inceput de drum, cat si celor cu experienta, care pot descoperi un sector al practicii clinice multa vreme neglijat.
In ultima parte a cartii autorul aduce in prim-plan diferentele dintre psihanaliza si psihoterapie si indicatorii specifici care pot ghida recomandarea unui anumit tip de tratament.
Aflandu-se la jumatatea distantei dintre interviul psihiatric si ascultarea psihanalitica, interviul psihodinamic presupune o tehnica specifica si anumiti indicatori care tin de trei arii principale ce pot fi explorate in primele intalniri: aspectele psihopatologice, informatii biografice si date care apar din interactiunea cu pacientul in timpul interviului.
Antonio Perez-Sanchez porneste de la ideea ca o insuficienta atentie acordata primelor interviuri poate conduce la erori, cum ar fi recomandarea unei psihoterapii sau psihanalize fara o familiarizare prealabila cu cazul pacientului