Continuarea bestsellerului Sapte ani in Tibet Intre 1944 si 1951, intr-o perioada in care strainii nu erau doriti in Tibet si doar putini vizitatori primeau permisiunea de a vedea aceasta tara, Heinrich Harrer a trait printre tibetani, in principal in Lhasa, „orasul interzis”. „Prin aceasta carte doresc in primul rind sa atrag atentia asupra unor valori culturale foarte pretioase care s-au pierdut si sa arat cit este de important sa se gaseasca o cale de a salva autonomia si patria acestui popor fascinant din multe puncte de vedere, un popor al carui destin m-a impresionat foarte puternic.” (Heinrich Harrer).
Harrer reintilneste in Lhasa vechi prieteni, povesteste despre revolutia culturala, despre distrugeri de manastiri si bunuri culturale, despre tibetanii din exil si despre credinta nestramutata a poporului tibetan, care infrunta toate vicisitudinile.
Dupa treizeci de ani, Heinrich Harrer viziteaza din nou Tibetul si scrie o noua carte: in Intoarcerea in Tibet vedem o tara transformata sub stapinirea chinezilor, foarte diferita de Tibetul liber, unde religia era odinioara in centrul vietii de zi cu zi.
El si-a relatat experienta in cartea Sapte ani in Tibet, care a devenit imediat un bestseller international.
Continuarea bestsellerului Sapte ani in Tibet Intre 1944 si 1951, intr-o perioada in care strainii nu erau doriti in Tibet si doar putini vizitatori primeau permisiunea de a vedea aceasta tara, Heinrich Harrer a trait printre tibetani, in principal in Lhasa, „orasul interzis”