Inulina agave g BIORGANIK Inulinele sunt un grup de polizaharide naturale produse de mai multe tipuri de plante si se incadreaza in clasa de fibre dietetice cunoscuta sub numele de fructani Inulina este folosita de plante ca mijloc de stocare a energiei si se gaseste de obicei in radacini sau in rizomi cele mai multe plante care o sintetizeaza si o stocheaza nedepozitand si alte forme de carbohidrati amidon etc Inulina nu este digerata de sistemul digestiv uman aspect ce ii sustine anumite proprietati benefice ca fibra alimentara cu valoare calorica redusa si efecte prebiotice In plus fiind practic fara culoare si miros Inulina standard este usor dulce dar cea de performanta nu are un impact redus asupra caracteristicilor similare ale produselor in care este incorporata Cand este amestecata cu un lichid formeaza un gel si o structura cremoasa alba similara cu cea a grasimilor ce bdquoimobilizeazardquo o mare cantitate de apa in reteaua sa si ii asigura si stabilitatea fizica Poate imbunatatii in acelasi timp stabilitatea spumelor si a emulsiilor.
Inulina agave g BIORGANIK Inulinele sunt un grup de polizaharide naturale produse de mai multe tipuri de plante si se incadreaza in clasa de fibre dietetice cunoscuta sub numele de fructani Inulina este folosita de plante ca mijloc de stocare a energiei si se gaseste de obicei in radacini sau in rizomi cele mai multe plante care o sintetizeaza si o stocheaza nedepozitand si alte forme de carbohidrati amidon etc Inulina nu este digerata de sistemul digestiv uman aspect ce ii sustine anumite proprietati benefice ca fibra alimentara cu valoare calorica redusa si efecte prebiotice In plus fiind practic fara culoare si miros Inulina standard este usor dulce dar cea de performanta nu are un impact redus asupra caracteristicilor similare ale produselor in care este incorporata Cand este amestecata cu un lichid formeaza un gel si o structura cremoasa alba similara cu cea a grasimilor ce bdquoimobilizeazardquo o mare cantitate de apa in reteaua sa si ii asigura si stabilitatea fizica Poate imbunatatii in acelasi timp stabilitatea spumelor si a emulsiilor