Irational in mod previzibil. - Daniel Gilbert, profesor de psihologie la Harvard University. - George Akerlof, laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2001 si profesor de economie la University of California, Berkeley Cu tolba plina de experimente istete, idei interesante si anecdote incantatoare, Dan Ariely este un ghid intelept si amuzant in intelegerea metehnelor, a erorilor si a gafelor comise de oameni in luarea deciziilor de zi cu zi.
Ariely nu doar ca ne ofera o lectura fascinanta, ci ne face si mult mai intelepti.
Ne arata de ce - mult mai adesea decat ne place sa recunoastem - oamenii fac greseli prostesti, uneori dezastruoase. - James Surowiecki, autorul cartii The Wisdom of Crowds Irational in mod previzibil este nebunesc de originala.
Irational in mod previzibil ne va remodela, o data pentru totdeauna, felul in care vedem lumea si pe noi insine.
Niciun economist nu reuseste mai bine sa dea la iveala si sa explice ratiunile ascunse ale alegerilor noastre bizare, pe piata si in afara ei. - Jerome Groopman, profesor, Facultatea de Medicina Harvard Dan Ariely este un geniu al intelegerii comportamentului uman.
Ariely da in vileag festele subtile, dar redutabile, pe care ni le joaca propria minte si ne arata cum putem sa nu ne lasam pacaliti. - Dan Ariely O carte splendida, care te si pune pe ganduri, te si amuza, vorbind despre o multime de lucruri: incepand cu forta remediilor placebo si terminand cu placerile unui pahar de Pepsi.
Prin urmare, nu vi s‑ar parea logic sa modificam teoria economica standard, s‑o scoatem din spatiul psihologiei naive (care adesea pica proba gandirii rationale, a introspectiei si - cel mai important - a unei atente examinari empirice)? Exact acesta este lucrul pe care incearca sa‑l realizeze domeniul in formare al economiei comportamentale - precum si cartea de fata, ca mica parte din acest demers.
Ele sunt sistematice si, din moment ce le repetam iar si iar, sunt previzibile.
In plus, aceste manifestari irationale de care noi dam dovada nu sunt nici intamplatoare, nici absurde.
Fortele ascunse care ne influenteaza deciziile Suntem cu totii mult mai putin rationali decat presupune teoria economica standard.
Irational in mod previzibil