Reprezentând o piatra de temelie în descoperirea esenței evoluției statului și dreptului românesc, lucrarea analizeaza detaliat perioade-cheie din Istoria juridica a României.
Din cuprins Antichitatea în spatiul carpato-danubiano-pontic Statul si dreptul românesc în Evul Mediu Statul si dreptul românesc în epoca moderna Organizarea de stat si dreptul în Transilvania în perioada cuprinsa între secolul al X-lea si anul 1918 Statul si dreptul românesc în perioada 1918-1938 Puncte forte - analiza riguroasa a domeniului istoriei statului și dreptului românesc - caracter interdisciplinar - ample referințe bibliografice Despre autor Ionuț CIUTACU este cadru didactic titular (din 2003) în cadrul Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative a Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, Bucuresti și cadru didactic asociat în cadrul Facultatii de Drept a Academiei de Studii Economice din Bucuresti (din 2022)..
Esențiala pentru înțelegerea temeinica a fundamentelor juridice și politice ale României, cu o incursiune în trecut, lucrarea este destinata atât studenților, cât și profesioniștilor dreptului.
Prin intermediul studiului detaliat al legilor, instituțiilor și contextului social, autorul dezvaluie influențeleexterne și interne care au modelat sistemul juridic și politic românesc de-a lungul timpului.
De la originile sale pâna la dezvoltarile ulterioare din Evul Mediu și pâna în prezent, cursul ofera o perspectiva comprehensiva asupra transformarilor politice și juridice din aceasta regiune.
Reprezentând o piatra de temelie în descoperirea esenței evoluției statului și dreptului românesc, lucrarea analizeaza detaliat perioade-cheie din Istoria juridica a României