Cumpara de la universenciclopedic.ro

Istoria Vinului -


Istoria Vinului
59.9 Lei

Disponibil

(09-09-2024)
Cumpara de la universenciclopedic.ro

Produs vandut de universenciclopedic.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara istoria vinului de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru istoria vinului

Ian Tattersall este curator emerit in divizia de Antropologie a Muzeului ameᆳrican de istorie naturala, New York.
In toata lumea se produc multe vinuri spumante, nu in ultimul rand in Italia si California, dar, la rastimpuri, nimic nu seamana cu revenirea la o sticla excelenta de Champagne..
Sampania trezeste toate simturile care pot fi trezite si de un vin.
O sampanie excelenta incita limba printr-o cascada de senzatii, inainte de a se destrama cu o lentoare ce dainuie.
Care vin se adreseaza mai bine simturilor decat sampania? Sampania scanteiaza in cupa, iti suiera usor la ureche si are o aroma care variaza de la nuci la pere coapte si paine proaspat prajita si iti explodeaza in cerul gurii cu o efervescenta delicata.
Incercam si acum, zadarnic, sa regasim magia clipei in care am gustat vinul acela.
Cu ani in urma, cand simplii muritori isi puteau inca permite astfel de gesturi, desi cu totul ocazional, am cheltuit, cu vinovatie, o suma impresionanta pe o sticla produsa de podgoria Montrachet.
Dar vinurile! Stratul subtire de calcar amestecat cu argila calcaroasa care acopera versantii a produs cel mai spectaculos terroir cultivat cu vita de oriunde din lume.
Cunoscuta ca Mont Rachaz, de cand a fost prima data consemnata ca podgorie, in 1252, colina reprezinta o trasatura absolut banala a peisajului din Burᆳgundia.
Mi-a placut teribil s-o citesc!モ - KAREN MACNEIL, The Wine Bible De pe drumul care serpuieste spre nord, printre podgorii, de la Chagny spre Beaune, cu greu se poate observa coama scunda si acoperita cu vita-de-vie de la orizont.
Savanti-povestitori desavarsiti, ei ne poarta in ᆱuniversuriᄏ ale Vinului care au fost rareori explorate.
Tattersall si DeSalle ne-au oferit o carte originala, profunda, dar accesibila, care-i va incita in egala masura pe iubitorii Vinului si pe profesionisti, oferind neasteptate puncte de vedere asupra subiectuluiナ O contributie insemnata la literatura genului.モ - PASCALINE LEPELTIER, maestru somelier, Rouge Tomate Chelsea Ian Tattersall si Rob DeSalle au scris una dintre cele mai fascinante carti despre vin.
Fascinatie si magie, imaginatie si cunoastere de milenii, antropologie, arheologie, istorie clasica si, mai presus de toate, arta in stare lichida.
O fermecatoare enciclopedie cu planse color, o neasteptata istorie filtrata prin bobul de strugure, din cele mai insorite podgorii pana in cele mai elegante sticle de elixir.
V I N U L I N S E A M N A A R T A , V I N U L I N S E A M N A R I T U A L , V I N U L I N S E A M N A C U L T U R A , V I N U L I N S E A M N A P A S I U N E .
Rob DeSalle este curator de entomologie la Institutul Sackler pentru genomica comparativa, Muzeul american de istorie naturala, New York.
Ian Tattersall este curator emerit in divizia de Antropologie a Muzeului ameᆳrican de istorie naturala, New York


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse