Emanuel Badescu (n.
Ca nu este asa demonstreaza eruditul istoric Emanuel Badescu, intr‑o suita de articole care descriu nu numai evolutia acestui stil al mijlocului si sfarsitului de secol XIX in Capitala Romaniei, ci si cladirile apartinand neogoticului pe care vitregia vremurilor si harnicia „investitorilor imobiliari” le‑au mai crutat… Deocamdata..
La o prima vedere, s‑ar putea crede ca, in Bucuresti, constructiile neogotice sunt foarte rare.
Volumul Istorii din Bucurestiul neogotic este al treilea dintr-o serie de autor care va ingloba cele mai valoroase contributii ale lui Emanuel Badescu la cunoasterea in detaliu a istoriei orasului.
Ar fi fost pacat ca nenumaratele sale articole despre Bucuresti sa se piarda, risipite in publicatii.
Emanuel Badescu este un tezaur viu de istorie bucuresteana.
Bucurestii de altadata, De la Vatican la Ierusalim, Bucurestii in vremea lui Carol I (lucrare premiata de Uniunea Scriitorilor), Conspiratia Securitatii, Carol Popp de Szathmari, fotograful Bucurestilor.
Este coautor al volumelor Scurta istorie a Regalitatii in Romania, Nicolae Ionescu.
A publicat volumele 1 decembrie 1918 Alba Iulia-Bucuresti, Imnurile nationale la romani, Bucurestii subt Guvernul Vremelnicesc, Marele foc si alte povesti din Bucuresti, De toate din vechiul Bucuresti, Bucurestiul lui Mazar Pasa.
Licentiat in istorie, a colaborat cu peste 1000 de articole la revistele Formula AS, Magazin Istoric, Lumea Magazin, Historia, Descopera, la Ziarul de Duminica si la multe alte publicatii. 25 august 1952 in orasul Corabia) este bibliotecar in cadrul Cabinetului de Stampe al Biblio-tecii Academiei Romane.
Emanuel Badescu (n