Calatoare neobosita pe meridianele lumii, pictorita cunoscuta noua ca talent autentic si deosebit om de cultura si arta contemporan, Aurelia Stoie-Marginean, iata, ne face o noua surpriza de productie artistica: albumul de fata, dedicat Chinei. - Ion Popescu Topolog.
Asa cum face un mare artist.
Culoarea siforma au magia lor ce vine din sufletul artistului pe care Aurelia Stoie-Marginean il revarsa si-n acest album – ca si-n cele anterioare – de exemplu cel dedicat Israelului – cu toata daruirea.
Mult mai vie decat o reprezentare pe harta sau literara.
Avantajul imens al liniei si culorii e ca imaginea ramane pe foaia alba exact cum e in realitate.
Pe toate aceste trasee evident – se opreste unde ochiul artistic reclama reprezentarea a ceea ce vede special – de la Palatul Soarelui – din Orasul Interzis, in Beijing, de exemplu – la Marele Zid, sau pe Yang-Tze, sau zgarie-norii, din Sud si Mormintele Dinastiei Ming.
Oameni si locuri isi gasesc reprezentarea de linie si culoare, intr-o viziune aproape monografica, fiindca autoarea, inarmata doar cu penelul, ne poarta de-a lungul si de-a latul vastului spatiu chinez, din Nord, din provincia Liaoning – cu frumosul oras de peste 12 milioane de locuitori, Shenyang – si pana-n Sud – Shanghai – si din Est – Beijing spre Vest.
Calatoare neobosita pe meridianele lumii, pictorita cunoscuta noua ca talent autentic si deosebit om de cultura si arta contemporan, Aurelia Stoie-Marginean, iata, ne face o noua surpriza de productie artistica: albumul de fata, dedicat Chinei