Descriere YEO:
Pe YEO găsești Iustiniani institutiones. Institutiile lui Iustinian de la Autor Anonim, în categoria Drept.
Indiferent de nevoile tale, Iustiniani institutiones. Institutiile lui Iustinian din categoria Drept îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 65.1 Lei
Caracteristicile produsului Iustiniani institutiones. Institutiile lui Iustinian
- Brand: Autor Anonim
- Categoria: Drept
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Iustiniani institutiones. Institutiile lui Iustinian Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Iustiniani institutiones. Institutiile lui Iustinian de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Aceasta lucrare, in cadrul Premiilor stiintifice ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii "Titu Maiorescu" si ale revistelor "Dreptul" si "Palatul de Justitie" pe anul 2009, a obtinul Premiul "Andrei Radulescu"
Institutiile lui
Iustinian constituie unul dintre cele mai valoroase manuale juridice aparute in decursul timpului. Din antichitate si pana in epoca noastra, acestea au reprezentat tipul manualului clasic pentru cei care se dedicau studiului dreptului, disciplina despre care jurisconsultii Romei afirmau ca a fost creata in interesul omului (hominem causa omne ius constitutum est), anticipand cu aproape doua milenii rolul statului de drept. Constituind, alaturi de filosofia greaca, unul dintre pilonii culturii umane, dreptul roman a ramas in cursul secolelor disciplina de baza in invatamantul juridic, model pentru cercetarile stiintifice, izvor de inspiratie si pentru practicienii care adesea apelau la principiile acestuia pentru solutionarea spetelor. Desi manual,
Institutiile lui
Iustinian se adreseaza nu numai studentilor, dar si tuturor acelora pentru care dreptul si dreptatea constituie scopul final al societatii umane. Este ideea pe care jurisconsultul roman Scaevola o afirma cu rigoarea limbii de comanda a centurionului: fiat iustitia pereat mundus (mai bine sa piara lumea decat dreptatea), statornicind astfel scopul metafizic al dreptului.