Descriere YEO:
Pe YEO găsești Jacques si stapanul sau. Omagiu de la Humanitas Fiction, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Jacques si stapanul sau. Omagiu lui Denis Diderot in trei acte/Milan Kundera din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 27.2 Lei
Caracteristicile produsului Jacques si stapanul sau. Omagiu
- Brand: Humanitas Fiction
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 23-02-2025 01:35:45
Comandă Jacques si stapanul sau. Omagiu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Jacques si stapanul sau. Omagiu de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Am scris
Jacques si
stapanul sau pentru placerea mea personala si, poate, cu speranta vaga ca intr-o zi va putea fi jucata intr-un teatru cehesc, sub un alt nume. In loc de semnatura, am raspandit in text (un alt joc, o alta variatiune!) cateva amintiri ale lucrarilor mele precedente: perechea
Jacques si Stapanul e o evocare a celor doi prieteni din Marul de aur al dorintei eterne (Iubiri caraghioase); exista o aluzie la Viata e in alta parte si o alta la Valsul de adio. Da, erau amintiri; toata piesa era un adio adresat vietii mele de scriitor, un adio in forma de divertisment . Valsul de adio, romanul pe care l-am terminat cam in aceeasi perioada, urma sa fie ultimul meu roman. Cu toate acestea, am trait acele timpuri fara gustul amar al unui esec personal, fiindca despartirea personala se confunda cu o alta, imensa, care ma depasea: in fata eternei nopti rusesti, am trait la Praga sfarsitul violent al culturii occidentale, asa cum fusese ea conceputa in zorii Epocii Moderne, fondata pe individ si pe ratiunea lui, pe pluralismul gandirii si pe toleranta. Am trait, intr-o tara mica occidentala, sfarsitul Occidentului . ( MILAN KUNDERA ) Cand, in 1968, tancurile sovietice spulberau Primavara de la Praga , MILAN KUNDERA (1929 2023) era deja un scriitor cunoscut: publicase poezie, teatru, eseuri, iar primul sau roman, Gluma, si nuvelele adunate in volumul Iubiri caraghioase fusesera tiparite in ultimul an in peste 150 000 de exemplare. Atata si ar fi fost de-ajuns pentru ca noile autoritati cehe sa-l excluda de la Catedra de literatura universala pe care o ocupa la Academia de Film si sa-i elimine cartile din toate bibliotecile Cehoslovaciei. Si cum sa fi acceptat un regim impietrit in stalinismul deceniului sase pe acela care fusese nu doar un participant activ la efervescenta miscarii pragheze, dar mai si declarase si ilustrase in cartile sale ca tocmai stalinismul l-a invatat virtutea izbavitoare a rasului? Iata de ce urmatorul roman, Viata e in alta parte, i-a aparut in 1973 in Franta, iar doi ani mai tarziu autorul insusi se stabilea aici, devenind in scurt timp un scriitor de faima internationala, tradus in toate limbile importante ale lumii. Opere scrise in ceha: Gluma, roman; Iubiri caraghioase, nuvele; Viata e in alta parte, roman; Valsul de adio, roman; Cartea rasului si a uitarii, roman; Insuportabila usuratate a fiintei, roman; Nemurirea, roman Opere scrise in franceza:
Jacques si
stapanul sau.
Omagiu lui
Denis Diderot , teatru; Arta romanului, eseu; Testamente tradate, eseu; Lentoarea, roman; Identitatea, roman; Ignoranta, roman; Cortina, eseu in sapte parti; O intalnire, eseu Despre opera lui
Milan Kundera : Kvetoslav Chvatik, Lumea romanesca a lui
Milan Kundera; Eva Le Grand,
Kundera sau memoria dorintei; Jocelyn Maixent, Secolul XVIII al lui
Milan Kundera; Maria Nemcova Banerjee, Paradoxuri terminale; Fran ois Ricard, Ultima dupa-amiaza a lui Agnes, eseu despre opera lui Milan Kundera; Guy Scarpetta, Varsta de aur a romanului; Guy Scarpetta, Variatiuni asupra erotismului.