Descriere YEO:
Pe YEO găsești Jean Starobinski plenitudinea posibila de la Școala Ardeleană, în categoria Carti.
Indiferent de nevoile tale, Jean Starobinski plenitudinea posibila din categoria Carti îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 38.8 Lei
Caracteristicile produsului Jean Starobinski plenitudinea posibila
- Brand: Școala Ardeleană
- Categoria: Carti
- Magazin: bookzone.ro
- Ultima actualizare: 03-12-2024 01:38:02
Comandă Jean Starobinski plenitudinea posibila Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Jean Starobinski plenitudinea posibila de la bookzone.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Așa cum
Starobinski face din corp și mesajele lui o unitate de sens cu valoare totalizantă, tot astfel în cartea Angelei Martin referința la emoție, percepții și, implicit, la corp și la subiectivitate, văzute ca unitate a cunoașterii, preia miza critică și o duce în afara concurenței cu predecesori care au închis teritoriul exegezei starobinskiene în cadrele genului. Având o relație de impregnare, în sensul malinowskian al termenului, și deci o cunoaștere sensibilă a operei criticului, autoarea urmează traseul viu al relației critice , așa cum este el descris de
Starobinski, alegând postura în care se simte cel mai confortabil, aceea a libertății de cititor în raport cu opera. (RODICA ZANE) Am scris aceste eseuri, începând din anul 2014, cu senzația că răspund nu unor scrisori imaginare, ci unei temeinice afecțiuni de fond care a sporit cu anii în armonie cu lecturile cărților sale, dar și cu pasiunea pentru critică răsfrântă asupra mea pe viu din cea mai proximă vecinătate. Îi ofer, așadar, cititorului o carte de critică și confesiune, cu speranța că l-am lăsat, în primul rând, pe maestru să-i vorbească. În inepuizabila varietate interpretativă pe care o oferă – în elaborarea căreia criticul comunică deopotrivă cu operele și cu cititorul – se produce, în pofida oricărei stricte autovigilențe, și o scurgere: o comunicare de sine.
Jean Starobinski o numește trădare . Conotația ei însă contrazice sensul tare al vocabulei, nefiind nicidecum negativă, căci pune în lumină efectul unei confruntări prodigioase între limitele umanului și limitările culturalului. Criticul nu se percepe distinct de critica sa, prin urmare, nu livrează cu intenție o biografie personală de uz public. Se expune sau se ascunde privirii unui cititor în măsura în care o face propria critică. (ANGELA MARTIN