Joc de indemanare tip Jenga - Turnul instabil (din lemn) Joc constructiv pentru dezvoltarea abilitatilor, cu multiple functii.
Pierzatorul este cel care a cauzat prabusirea iar cel care a mutat inainte este castigatorul..
Jocul se termina cand Turnul se prabuseste - cu alte cuvinte, orice alta piesa care cade din turn, inafara celei scoase pentru a fi mutata.
Turnul se termina cand urmatoarea persoana la mutare atinge Turnul desi poate astepta 10 secunde inainte de miscare in cazul in care considera ca ar putea sa cada in timpul acela.
Orice bloc mutat din spatiul sau poate fi lasat asa daca se concluzioneaza ca va darma Turnul daca se misca.
Blocurile pot fi inghiontite pentru a elibera un bloc slab sustinut si care nu deranjeaza restul turnului.
Numai o mana poate fi folosita pentru a indeparta un bloc; ambele maini pot fi folosite, dar doar una poate fi pe turn la un moment dat.
Miscarea la Turnul instabil reprezinta extragerea unui bloc de pe orice etaj cu exceptia ultimului construit si pozitionarea acestuia pe ultimul etaj pentru a-l completa.
Odata ce Turnul a fost construit, persoana care l-a construit incepe prima.
Fiecare etaj este format din 3 blocuri unul langa celalalt, iar urmatorul etaj va fi pozitionat perpendicular pe cel anterior.
Blocurile sunt puse intr-o formatiune turn.
Turnul instabil contine 57 de blocuri de lemn.
Jocul este bazat pe ideea unuia dintr co-fondatorii jocurilor Oxford pentru dezvoltarea inteligentei si creativitatii, jocul Jenga sau Turnul Instabil.
Joc de indemanare tip Jenga - Turnul instabil (din lemn) Joc constructiv pentru dezvoltarea abilitatilor, cu multiple functii