Carl Gustav Jung, unul dintre cei mai importanti ganditori ai vremii noastre, a influentat in profunzime aproape toate aspectele culturii moderne, incluzand medicina, religia, filosofia, literatura, arta si, desigur, domeniul in permanenta evolutie al psihanalizei.
Pe masura ce influenta lui Freud a scazut de-a lungul anilor, ideile lui Jung — despre interpretarea viselor, despre integrarea psihicului ca tel al.
Cu toate acestea, in 1914 Jung a abandonat teoria lui Freud pentru a-si gasi propriul sistem de psihologie analitica.
Jung a fost „printul mostenitor"" al lui Sigmund Freud, ales cu grija de mai varstnicul parinte al psihanalizei pentru a deveni primul presedinte al Asociatiei Psihanalitice Internationale in 1910.
Rezultatul este o lucrare fundamentala si autorizata, care constituie o lectura accesibila si promite sa fie sursa pentru viitoarele discutii si dezbateri despre Jung si despre impactul sau durabil asupra modului in care gandim despre noi insine si despre lumea noastra.
Fara a fi deloc un apologet al subiectului ei, Bair zugraveste un portret captivant, obiectiv si foarte uman al controversatului geniu.
Acum, biografa Deirdre Bair se bazeaza pe cercetari noi, informatii de la surse neutilizate pana in prezent, pentru a-l infatisa pe parintele psihologiei analitice asa cum nu l-am mai vazut niciodata pana acum.
Totusi, in ciuda faimei lui Jung, amanuntele vietii sale au fost invaluite de taina si controversa.
Prin teoriile sale de pionierat despre personalitate si inconstient, Jung a creat multi termeni pe care astazi ii consideram obisnuiti: arhetip si inconstient colectiv, introvertit si extravertit, anima si animus, sincronicitate si individuatie, si chiar spiritualitate New Age.
Nascut in Elvetia in anul 1875, acest fiu al unui pastor sarac de la tara si al sotiei sale suferind de tulburari psihice avea sa devina, pana la sfarsitul vietii sale, o personalitate de marca, vasta sa opera si invataturile sale ajungand sa fie cunoscute in lumea intreaga.
Carl Gustav Jung, unul dintre cei mai importanti ganditori ai vremii noastre, a influentat in profunzime aproape toate aspectele culturii moderne, incluzand medicina, religia, filosofia, literatura, arta si, desigur, domeniul in permanenta evolutie al psihanalizei