Käferbohnen - Fasole pestrita, 500g Fasolea ”Käferbohnen” ( în traducere liberă: ”boabe cărăbuș”, după culoarea pestriță de la negru-violet la bej-maroniu) este un produs agricol înscris în registrul denumirilor de origine protejată și în cea a indicațiilor geografice protejate. ..
Valori nutritionale:per 100 g Valoare energetică 406 kJ/ 97 kcal Grăsimi 0,7 g din care acizi grași saturați 0,0 g Carbohidrați 13,2 g din care zaharuri 2,9 g Fibre alimentare 4,8 g Proteine 7,0 g Sare 0,4 mg Acest produs este specific zonei de sud a Știriei (Austria).
Conține: Fasole pestrițăȚara de origine: Austria. Conținut: 500g Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Desigur, boabele de Fasole pestriță se pot folosi și la alte rețete comune cu fasole.
Se amestecă bine toate ingredientele și se servește ca atare.
Boabele fierte se strecoară și peste ele se presară ceapa tocată și se stropește cu ulei de dovleac, oțet de mere, sare și piper după gust.
Apoi se fierb în apă timp de o oră și jumătate, adăugând la început puțin zahăr, iar spre final se adaugă pușină sare.
Din punct de vedere culinar a ajuns celebru datorită salatei din boabe de Fasole pestriță (Käferbohnensalat), care se prepară cu ceapă și nelipsitul, la fel de celebru,ulei de dovleac din semințe de dovleac de Știria.
Iată rețeta celebră pe care v-o recomandăm și dumneavoastră:Käferbohnensalat - Salată din boabe de Fasole pestriță.
Ingrediente necesare (pentru 4 persoane): 250 gr boabe de Fasole pestriță, fierte 1 ceapă (alternativ: hrean proaspăt ras) Oțet de mere Ulei din semințe de dovleac Sare, piper Preparare:Boabele de Fasole pestriță se hidratează câteva ore în apă la temperatura camerei.
Acest produs este specific zonei de sud a Știriei (Austria).
Käferbohnen - Fasole pestrita, 500g Fasolea ”Käferbohnen” ( în traducere liberă: ”boabe cărăbuș”, după culoarea pestriță de la negru-violet la bej-maroniu) este un produs agricol înscris în registrul denumirilor de origine protejată și în cea a indicațiilor geografice protejate