Lama cutitelor din linia KYOTO seamana izbitor cu cea a Katanei, atat estetic dar mai ales ca mod de realizare.
Udati cutea inainte de a ascuti cutitul si evitati sa aplicati o presiune mare pe lama in timp ce ascutiti..
Pentru asta folositi doar o cute, piatra de ascutire (tocila) asezata pe o suprafata dreapta.
Daca depozitati cutitele o perioada indelungata, acoperiti lama cu un strat de ulei vegetal pentru a o proteja de umezeala din atmosfera.
Oricat de rezistent ar fi otelul din care este realizat ascutisul, la un moment dat veti fi in situatia de a reascuti cutitele japoneze.
Daca suportul magnetic nu este o optiune, depozitati cutitele intr-un sertar separat, fara alte articole astfel incat sa puteti usor preveni accidentele si lama sa nu fie afectata.
Se pastraza preferabil pe un suport magnetic in care nu este afectat taisul si care este plasat astfel incat copii sa nu le poata ajunge.
Are lama mai lata si mai scurta si varful mai rotunjit decat Gyuto, ceea ce permite utilizarea intr-un spatiu mai restrans si cu mai putin efort.
Lama: Otel inoxidabil turnat intr-un singur strat, asCutit pe ambele partiDuritate lama: 56-57 pe scala RockwellSuport (Bolster): Otel inoxidabilManer: lemn de trandafirLungime lama: 140 mmLatime lama: 41 mmLungime totala: 266 mmGreutate totala: 92 gUtilizare: taiat in cuburi, feliat, tocat carne, peste, legumeProdus de Sekiryu in Seki, JaponiaIntretinere: dupa utilizare cutitele se spala cu apa si detergent neabraziv, dupa care, imediat se usuca foarte bine.
Desi mai mic, pastraza integral cele „trei virtuti” care ii dau denumirea (feliat, tocat si taiat in cuburi).
Manerul din lemn de trandafir prins in suport din otel inoxidabil, completeaza estetic si functional linia de cutite KYOTO.
Este versiune de dimensiuni mici a celui mai renumit Cutit japonez.
Acest mod de realizare confera lamei modelul ondulat vizibil aproape de ascutis, acolo unde sunt aparente ambele straturi de otel, model pe care il recunoastem ca fiind specific sabiilor Katana.
Pentru a proteja suplimentar de uzura, miezul este imbracat in otel inoxidabil, mai putin dur si mai rezistent la lovire si la coroziune.
Astfel miezul asigura ca lama este foarte dura si isi va pastra ascutisul o perioada indelungata, la fel ca cele din otel carbon prevenind insa ciobirea si ruginirea.
Alcatuita din trei straturi de otel, are miezul din otel aliaj cu molibden si vanadiu imbracat in doua straturi de otel inoxidabil.
Lama cutitelor din linia KYOTO seamana izbitor cu cea a Katanei, atat estetic dar mai ales ca mod de realizare