L-Fenilalanina este un aminoacid esential, deoarece nu poate fi produs in organism si se obtine exclusiv prin aport extern.
Administrare: Cate 1 capsula/zi la masa cu 200ml de apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate..
Suplimentele cu fenilalanina si produsele care contin aspartan (indulcitor artificial din fenilalanina si un alt aminoacid, acidul aspartic) sunt contraindicate femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de atacuri de panica, diabet, hipertensiune arteriala, fenilketonurie (PKU) sau in cazul melanomului pigmentat preexistent (un tip de cancer de piele).
Este eficienta in controlarea durerii, mai ales a durerilor artritice, asemeni fenilalaninei de tip D-; totodata, asemeni formei L-, functioneaza ca formator al elementelor proteinelor, creste agerimea mintala, scade apetitul, poate usura sindromul premenstrual si ajuta persoanele cu boala Parkinson.
Forma D- are ca efect blocarea durerii, iar forma DL- este o combinatie a celor doua forme anterioare.
Forma L- este tipul cel mai obisnuit si este forma in care fenilalanina este incorporata in proteinele din organism.
Fenilalanina este disponibila in trei forme diferite, denumite L-, D- si DL-.
Este recomandat in tratarea artritelor, depresiilor, crampelor menstruale, migrenelor, obezitatii, bolii Parkinson si schizofreniei.
Avand legatura cu activitatea sistemului nervos central, fenilalanina poate ameliora starea de dispozitie, poate contribui la scaderea durerii, sprijina memoria si invatarea si scade apetitul.
Odata patrunsa in organism, fenilalanina poate fi convertita in alt aminoacid, tirozina, care este apoi folosita la sinteza a doi neurotransmitatori foarte importanti care sustin vitalitatea intelectuala, si anume dopamina si norepinefrina.
Mai multe despre Fenilalanina: Fenilalanina este un aminoacid esential, care poate trece de bariera de sange a creierului si care poate, deci, afecta direct chimia cerebrala. - imbunatateste nivelul de hormoni tiroidieni activi, fiind precursor de Tirozina (tiroida utilizeaza l-tirozina in sinteza hormonilor tiroidieni); - mentine un nivel optim de melanina (pigment responsabil pentru culoarea parului si a pielii); - diminueaza apetitul deoarece: - reduce aportul alimentar prin instalarea mai rapida a senzatiei de satietate: ajuta la cresterea nivelului sangvin al colecistokininei (hormon peptidic al sistemului gastrointestinal responsabil de stimularea digestiei grasimilor si proteinelor) care inhiba activitatea nervului vag la nivel digestiv; - reduce motilitatea intestinala si golirea precoce a stomacului: ajuta la cresterea nivelului peptidului YY la nivel intestinal.
Printre efectele benefice ale produsului se numara: - mentine echilibrul optim intre neurotransmitatorii dopamina, adrenalina si noradrenalina: - are efect pozitiv asupra metabolismului proteic, lipidic, glucidic: mentine masa musculara, creste lipoliza in tesutul adipos, stimuleaza glicogenoliza hepatica, regleaza tensiunea arteriala si glucoza in sange; - imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare; - induce starea de bine, calmul si siguranta de sine; - imbunatateste mobilitatea, reduce tremorul mainilor, picioarelor si capului si sprijina cursivitatea in vorbire.
L-Fenilalanina este un aminoacid esential, deoarece nu poate fi produs in organism si se obtine exclusiv prin aport extern